Куп РС: Радникова ''шестица'' за 1/4-финале!

Изабраници Младена Жижовића настављају трку за осмим трофејом Купа РС у клупској историји.

Фудбал 08.10.2019 | 21:04
Куп РС: Радникова ''шестица'' за 1/4-финале!
Бијељински Радник, актуелни освајач Купа Републике Српске и рекордер по броју освојених трофеја у овом такмичењу (седам), пласирао се данас у четвртфинале најмасовнијег такмичења под окриљем Фудбалског савеза Републике Српске савладавши данас на стадиону ''Синиша Пеулић'' у Прњавору екипу Љубића, члана Друге лиге РС запад, резултатом 2:6.

Шест утакмица осмине финала Купа Републике Српске биће играно сутра, а посљедњи путник у четвртфинале биће познат 30. октобра, када се у крајишком дербију састају Рудар Приједор и Борац.

Већ у раној фази утакмице семберски премијерлигаш стекао је предност од два гола, а мрежу иза леђа Филипа Ратковића погађали су Милош Плавшић у 8. и Владимир Брадоњић у 12. минуту.

Ипак, домаћин није хтио да се преда без борбе, па су за само десет минута ''вратио ствари на почетак''. Властиту мрежу је у 16. минуту погодио Фарук Гогић, а само шест минута касније Борис Жижак изједначио је на 2:2.

Ипак, само пет минута касније, поново је поклекла одбрана Љубића, а нову предност фаворизованом госту донио је Сеид Зукић.

Резултатом 2:3 завршено је прво полувријеме, а у другом су, ипак, Бијељинци доказали зашто су у овом тренутку два ранга изнад данашјег домаћина.

Прво је у 48. минуту Плавшић постигао свој други погодак, затим је два минута касније поентирао и Марко Деспотовић, а друго, као и прво полувријеме, закључио је Сеид Зукић.

Осмина финала Купа РС

Љубић – Радник 2:6 (2:3)
/Гогић 16 аутогол, Жижак 22 - Плавшић 8, 48, Брадоњић 12, Зукић 27, 82, Деспотовић 50/

Сриједа:

Алфа Модрича - Крупа (15.00)
Братство (Братунац) – Текстилац
Вележ (Невесиње) - Борац (К. Дубица)
Славен (Добрљин) - Борац (Шамац)
Рудар 1925 (Угљевик) - Звијезда 09
Дрина (Зворник) - Подриње

30. октобар:

Рудар Приједор - Борац (15.00)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар