Барса ушла у "црвено" да створи тим за трофеје!

Буџет кошаркашке секције каталонског гиганта ове сезоне износи 41,5 милиона евра.

Кошарка 09.10.2019 | 14:39
Барса ушла у "црвено" да створи тим за трофеје!
Послије пет година без титуле у првенству Шпаније и девет година од посљедњег тријумфа у Евролиги, управа Барселоне на челу са предсједником Ђозепом Маријом Бартомеуом ударила је "шаком о сто" и ријешила да појачаним улагањима проба да убрза процес повратка на врх.

Према писању локалног листа "Мундо Депортиво", кошаркашки клуб Барселона ће у актуелној сезони имати рекордан буџет, од чак 41,5 милиона евра, од чега ће на плате играча отићи 33,3 милиона!

На листи појачања овог љета нашли су се повратници из НБА лиге Никола Миротић и Алекс Абринес, одлични плејмејкер Малколм Дилејни, као и Брендон Дејвис и Кори Хигинс, који су прољетос као чланови Жалгириса, односно ЦСКА, били међу најистакнутијим играчима елитног континенталног такмичења.

Барселонин тим је пет милиона евра скупљи у односу на сезону 2018/19, када је у четвртфиналу плеј-офа елиминисан од каснијег вицешампиона Анадолу Ефеса.

Специјализовани шпански портал "Палцо23", који се бави финансијама у спорту, процијенио је да ће кошаркашка секција Барсе ове сезоне направити губитак од 32,7 милиона евра, што је за 18 одсто више од прошлосезонског "минуса", као и да је платни списак нарастао за 7,6 милиона евра.

Искусни српски стратег Светислав Пешић, који је по повратку у клуб освојио два Купа краља, оба пута савладавши Реал у драматичном финалу, има дакле задатак да понови успјех из 2003, када је Барселони донио први од два трофеја Евролиге.

Тада су дрес "блаугране" носили најбољи играч Европе Дејан Бодирога, Хуан Карлос Наваро, Грегор Фућка, Андерсон Варежао...

На старту ове сезоне Барса је изгубила од Реала меч за национални Суперкуп, у Евролиги је као гост побиједила Ефес у првом колу, док у Ендеса лиги има скор 2-1. Минулог викенда доживјела је први пораз и то на гостовању Андори.



Извор: мондо.рс/Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар