Тотенхем је у кризи, Покетино зна лијек...

"Не говорите играчу да је ср***е!" Менаџер лондонског клуба ових дана је гост власника Пари Сен Жермена на једном самиту у Азији. Тамо је говорио о стању своје екипе.

Фудбал 09.10.2019 | 23:10
Тотенхем је у кризи, Покетино зна лијек...
После сезоне за историју, завршене у финалу Лиге шампиона, Тотенхем је ове јесени у све већем проблему.

Екипа Маурисија Покетина освојила је само 11 од могућа 24 поена у уводних 11 кола Премијер лиге, а у Лиги шампиона је доживела изузетно болан пораз на свом терену. Дуго ће се памтити начин на који је Бајерн победио уз великих 7:2 у Лондону.

После те утакмице, Покетинова екипа је прошлог викенда доживела такође болан неуспех, јер је на гостовању Брајтону изгубила резултатом 3:0.  

Као што обично бива, у међувремену су се појавиле гласине о свађи у свлачионици, а играчи су реаговали и на заиста мучне трачеве, попут онога да супруга Кристијена Ериксена спава са Јаном Вертонгеном.

Осим тога, енглески новинари објављивали су и да је екипа љута због велике плате председника Данијела Левија (пет милиона фунти), да јој не одговара нестални Покетинов карактер, као ни његове љутње попут оне након финала Лиге шампиона против Ливерпула. Наводно, тада је био толико бесан на екипу због пораза да је отишао право у Барселону, док су фудбалери и остатак стручног штаба отишли назад за Енглеску.

У сваком случају, нада свих у клубу је да ће током актуелне паузе ова бука да се стиша, а да ће екипа заиграти како зна. У међувремену, Покетино је ових дана гост газди Пари Сен Жермена у Катару, где на једном спортском самиту преноси учесницима знање и искуства.

Коментаришући актуелну ситуацију у својој свлачионици, Аргентинац је рекао:

"Ми у Тотенхему радимо као тим. После два тешка пораза, морамо да размишљамо о будућности. Морате да се опоравите на емотивном пољу. Када сте на врху, онда осећате да морате да одговорите достојанствено. А, тешко је контролисати емоције када играте финале Лиге шампиона и у наредних неколико месеци дођете у овакву ситуацију".

"Ствари се у фудбалу мењају брзо. Прошле сезоне можете бити један тим, а сада други, потпуно другачији. Тако стоје ствари у оваквим спортовима. Екипа је изгубила самопоуздање и морамо да радимо да то изборимо поново. Причамо са играчима, говоримо им да смо изгубили због грешака, али да је важно да их заборавимо. Најбоље ћете помоћи играчу тако што му нећете рећи да је играо као срање. Не можете да се кријете. Морате да поделите одговорност".

За време Покетиновог одсуства, Тотенхемову екипу тренирају његови помоћници Тони Хименез и Мигел Д'Агостино, мада је већи део екипе ван клупског тренинг центра, због утакмица репрезентација.

Када опет буду на окупу, "певци" ће имати апсолутни императив победе у лигашком дуелу против Вотфорда у суботу 19. октобра, па против Црвене звезде у Лиги шампиона, 22. октобра. У оба меча Покетинов тим биће домаћин.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар