Завод за запошљавање Српске од Бобар банке потражује 17 милиона КМ

Завод за запошљавање Републике Српске од Бобар банке у стечају потражује више од 17 милиона КМ, а припремно рочиште по тужби Завода данас је одржано у Окружном привредном суду у Бијељини.

Република Српска 08.10.2019 | 20:00
Завод за запошљавање Српске од Бобар банке потражује 17 милиона КМ
Тужба Завода односи се на непризнату камату од стране стечајног управника Бобар банке у износу од 4,8 милиона КМ. Када се томе дода признато потраживање од 12,3 милиона, онда тај износ премашује 17 милиона КМ.

На данашњем рочишту образложено је да су пријављене законске затезне камате сврстане у нижи исплатни ред, што је и био повод за тужбу.

Адвокат Завода Свјетлана Пржуљ рекла је да остаје код постављеног тужбеног захтјева, предложивши суду да утврди да је потраживање повјериоца у износу од 4,8 милиона основано, те да наложи Бобар банци да се поменути износ разврста у приоритета намирења.

Адвокат Бобар банке Владимир Милошевић оспорио је тужбени захтјев по основу и висини.

“Закон о банкама регулише питање исплате обавеза у ликвидационом и стечајном поступку у банкама по тачно утврђеним исплатним редовима, тако да закон ни у једном дијелу не предвиђа да се за вријеме ликвидације и стечаја исплаћује законска затезна камата. Исплатни редови у ликвидацији и стечају банке потпуно су идентични.

Евентуална примјена законске затезне камате у ликвидацији и стечају би, практично, повјериоце из петог или шестог исплатног реда довела у неравноправан положај у односу на повјериоце из трећег или четвртог исплатног реда”, навео је Милошевић.

Он је предложио суду да одбаци тужбу или да одбије тужбени захтјев Завода у цјелости.

У наставку суђења биће размотрени материјални докази које су приложиле стране у поступку.

(Цапитал)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

банкар

08.10.2019 18:05

све је те паре, као и остале и из банке Српске, покупио Додик путем експерт мафијаша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лукавица

08.10.2019 21:07

Сад хоце тих пара да се доцепа Мико Вујициц и Свјетлана Прзуљ. Само до краја дол у затвор не заглавите

ОДГОВОРИТЕ