Новак: Лијепо је видјети Ендија на терену!

Медведев је комплетан играч. . .  Бранилац титуле у Шангају Новак Ђоковић на терен излази у среду не пре 12. 30 часова а први ривал му је Денис Шаповалов.

Тенис 09.10.2019 | 09:35
Новак: Лијепо је видјети Ендија на терену!
Новак је два пута победио канадског тенисера у исто толико мечева, оба пута ове сезоне, у Мелбурну и у Риму и сада је свакако фаворит.

Свестан је да је Шаповалов веома мотивисан и да може бити неугодан противник на старту, али исто тако, усмерио је мисли и ка другим играчима.

Новак је у Шангају причао и о Ендију Марију и финалисти УС Опена, Русу Данилу Медведеву. Новак је реаговао на вест да ће се тенисер из Данблејна, од ког је млађи свега седам дана, играти на првом Гренд слему сезоне у Мелбурну.

"Без обзира на његов пласман, он је велики шампион и један од најбољих у нашем спорту. Ако је здрав, можете да очекујете да ће веома брзо играти на највишем нивоу. Желим му тако нешто, лепо је видети да се вратио на терен", изјавио је Ђоковић.

Светски број један каже и да је Данил Медведев, који је ове сезоне играч са највећим бројем победа, "комплетан тенисер".

Рус је у уторак против квалификанта Камерона Норија забележио 55. тријумф у сезони, има чак девет више од Ђоковића.

"Последњих неколико месеци игра тенис свог живота. Играо је финала на последњих пет или шест турнира, што је сјајно. Побољшао је кретање, физичку спрему. Има сјајан сервис, висину и добро користи углове. Тешко је надмудрити га на бекхенду, веома је раван. Не прави много грешака и са те стране може да удари како год пожели. Форхенд му је за нијансу слабији, али како је напредова, сада је комплетан играч", сматра Ђоковић.

Највише победа у 2019.

Данил Медведев - 55
Рафаел Надал - 48
Новак Ђоковић - 46
Роџер Федерер - 46
Стефанос Циципас - 42

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар