Новајлија у тиму БиХ: Част је бити дио "змајева"!

"Не очекујем да ћу одмах и наступити, јер све се десило некако на брзину, али сигурно то прижељкујем, као и сваки играч'', рекао везни фудбалер Марибора Дино Хотић.

Фудбал 09.10.2019 | 09:16
Новајлија у тиму БиХ: Част је бити дио "змајева"!
Новајлија у репрезентацији Босне и Херцеговине за утакмице квалификација за Европско првенство 2020. године против Финске и Грчке је Дино Хотић, првотимац Марибора којем је Свјетска фудбалска федерација (ФИФА) дозволила да промијени спортско држављанство. Тако ће Хотић у будућности умјесто дреса Словеније носити дрес БиХ.

"Пратио сам утакмице репрезентације БиХ и раније. Наравно, познајем све играче, неке и лично као Кенана Пирћа са којим наступам у Марибору. Изузетно сам срећан што сам сада и ја дио ове репрезентације и што сам добио позив селектора", казао је Хотић за интернет страницу Фудбалског савеза БиХ.

Дино Хотић је у текућој сезони за екипу Марибора одиграо 13 утакмица и постигао четири гола и забиљежио пет асистенција.
Хотић је додао да га је изненадио селекторов позив, који је стигао одмах након дозволе ФИФА о промјени спортског држављанства.

"Признајем да ме позив изненадио. Прво су ми честитали што сам добио 'зелено свјетло' за наступ за селекцију БиХ, а недуго затим услиједио је и позив и морао сам хитно да кренем на окупљање. Нисам чак ни био у Марибору, али сам се брзо организовао и успио да дођем, тако да већ данас могу тренирати", истакао је Хотић и додао:

"Част је носити дрес репрезентације БиХ. Моји родитељи су из БиХ и били су јако поносни кад су чули да сам позван, исто као и ја. То није само степеница више у мојој каријери, већ и прилика да се докажем и осјетим шта то значи играти пред бх. навијачима за које знам да су веома посвећени репрезентацији."

Везни фудбалер који је играо за младе селекције Словеније искрено је рекао да не очекује да ће одмах против Финске у суботу у Зеници уписати и дебитантски наступ за БиХ.

"Не очекујем да ћу одмах и наступити, јер све се десило некако на брзину, али сигурно то прижељкујем, као и сваки играч. Потрудићу се да на тренинзима покажем шта знам, а селектор ће одлучити да ли ћу играти", казао је 24-годишњи Хотић.

Рођени Љубљанчанин цијелу каријеру провео је у Марибору, који га је слао на посудбе у Вержеј и Кршко. Са "љубичастима" је освојио шест титула шампиона Словеније, те три Суперкупа и два Купа.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар