''Не критикујем Ђорђевића, али...''

''. . . Јокић је срећан што се вратио у комфорну зону!'' Мајк Мелоун, тренер Денвер Нагетса, причао је о учинку Николе Јокића у националном тиму Србије на Светском првенству у Кини.  

Кошарка 08.10.2019 | 22:45
''Не критикујем Ђорђевића, али...''
Ђорђевић је опасан тренер, али Јокића је стављао на крилног центра и уводио га с клупе! Тренер Денвера, Мајкл Мелоуна, каже да Николи прија што се вратио у „комформу зону“.

Кад је у априлу објавио да ће носити дрес Србије на Мундобаскету многобројни навијачи наше кошаркашке репрезентације очекивали су да Никола Јокић буде предводник државног тима у борби за златну медаљу. Надања јавности била су огромна, по општем мишљењу склопили смо најјачи тим у последње две деценије, бар по именима, међутим, селекција Александра Ђорђевића у Кини је разочарала.

Тек пето место, последица пре свега пораза од Шпаније у другој групној фази и Аргентине у четвртфиналу, тумачи се као неуспех. Орлови нису испунили план, с тим да до данас нико прецизно не може да каже где је то олимпијски вицепрвак и освајач сребрне медаље на последњем Првенству Европе заказао.

Можда је све последица улоге баш Николе Јокића, који на планетарној смотри није играо на месту на ком највише може да пружи, а то је класична „петица“. Уосталом, минуле сезоне је издањима у дресу Денвера натерао стручњаке да га промовишу у званично најбољег центра света, али то, једноставно, није оправдао у Кини. Према мишљењу Мајкла Мелоуна, његовог тренера у тиму из Колорада, због тога што је измештен на другачију позицију.

Шеф стручног штаба Нагетса није желео да критикује начин на који је селектор Ђорђевић користио Јокића, али је опет рекао да је Никола срећан што се вратио у Денвер у којем се осећа комфорно.

"Мислим да је Србија одиграла разочаравајуће у Кини. Јокића су користили на позицији крилног центра, уводили су га са клупе... Мислим да је Никола веома узбуђен и срећан што је после таквог искуства дошао у Денвер у којем се осећа комфорно у вези свега. Како га користимо, на који начин... Ово није критика према Србији и Ђорђевићу", рекао је Мелоун, а преноси новинар БСН Денвера Херисон Винд.

Јокић иза себе има добар турнир у Кини, али није имао бројке које су многи очекивали.

"Саша Ђорђевић је страшан тренер. Али, мислим да је Никола узбуђен због повратка овде. Свиђа ми се у каквој је физичкој спреми, али још више и у менталној", додао је Мелоун.

Центар Денвера, који је прошле године био четврти у гласању за МВП, пропустиће прву предсезонску утакмицу, коју Нагетси играју од 04.30 против Портланда.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар