Ћао, нема више! Швајнштајгер завршио каријеру!

Јоахим Лев му већ поручио да га чека место у репрезентацији. . .

Фудбал 09.10.2019 | 15:36
Ћао, нема више! Швајнштајгер завршио каријеру!
Готово је! Светски шампион Бастијан Швајнштајгер окончао је велику фудбалску каријеру. Искусни 35-годишњи везиста саопштио је данас да је ставио тачку на билставу епоху у којој је бранио боје три клуба Бајерна из Минхена, Манчестер Јунајтеда и Чикаго Фајера. 

Сада је то постало и званично после лепих 17 година у професионалном фудбалу, а супруг некадашње тенисерке Ане Ивановић је то објавио на свом Инстаграм налогу. После омладинског стажа у Минхену и дугогодишњег играња за први тим Бавараца, Швајнштајгер је 2015. прешао на Олд Трафорд где се задржао две године, а потом се преселио у САД у тим Вељка Пауновића.

У великој и трофејној каријери освојио је Светско првенство са Немачком 2014. године, затим Лигу шампиона са Бајерном 2013. као и осам шампионских титула у Бундеслиги са Баварцима.

"Драги навијачи, дошао је час. Завршавам каријеру активног играча на крају ове сезоне. Желео бих да се захвалим свима, Бајерну, Манчестер јунајтеду, Чикагу и репрезентацији Немачке. Учинили сте да све ово буде незаборавно за мене. И наравно, желео би бих да се захвалим супрузи Ани Ивановић и мојој породици на подршци. Рећи збогом фудбалу као активан играч чини ме помало носталгичним, али радујем се новим изазовима који су испред мене и са којим ћу се суочити ускоро. Остаћу веран фудбалу. Хвала свима много за све лепе заједничке тренутке. Имаћете увек посебно место у мом срцу. Ваш Басти", написао је Швајнштајгер.

Занимљиво, информација о Швајнијевом пензионисању стигла је само неколико сати након што је селектор Немачке Јоахим Лев изјавио да рачуна на њега.

"Још увек се не зна да ли ће завршити каријеру. Басти је један од најбољих фудбалера које је Немачка икада произвела и уколико то жели за њега ће увек бити места у нашој репрезентацији", изјавио је Лев. 

Он је за репрезентацију Немачке одиграо 121 утакмицу у периоду од 2004. до 2016 и био је члан тима који је освојио Светски куп у Бразилу 2014.

За Бајерн је одиграо 500 утакмица пре него што је 2015. прешао у Манчстер јунајтед, али је епизода на "Олд Трафорду" била краткотрајна и неуспешна, па је 2017. потписао за Чикаго фајер.

Постигао је гол већ на дебију да би тим у првој сезони са Швајнштајгером стигао до трећег места.

"Басти је много значио за наш клуб. Било је велико задовољство гледати га како игра. Он је лидер, велики пријатељ свима у тиму и генерацијски играч који је поставио Чикаго фајер на мапу светског фудбала. У име свих у клубу могу само да кажем, хвала ти Басти", изјавио је председник Чикага Џо Мансуето.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар