Милошевић: Куп нам је спасао прошлу сезону!

Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је данас да је Куп веома битан и да ће екипа максимално обавезно приступити дуелу са Водојажом.

Фудбал 08.10.2019 | 20:40
Милошевић: Куп нам је спасао прошлу сезону!
"Имали смо много успеха прошле сезону у Купу и он је на неки начин спасио сезону Партизана. Морамо и ове године да се максимално посветимо том такмичењу", рекао је Милошевић на конференцији за новинаре.

Партизан ће сутра гостовати екипи Водојажа у шеснаестини финала Купа Србије у фудбалу.

Црно-бели ће играти у измењеном саставу.

"Играћемо са онима која нису много играли заједно. То ће бити права провера, да покажу колико ћемо на њих моћи да рачунамо у наредном периоду", навео је тренер Партизана.

Он је истакао да га радује предстојећа утакмица.

"Сећам се времена док сам био мали, када су овакве утакмице биле заиста прави празници. У последње време је све то ређе, ретко се дешава да 'мала' екипа дође на овај ниво такмичења. Лепа прилика за све те људе, да виде Партизан уживо. Није то свакидашња ситуација за њих", казао је Милошевић.

По његовим речима, пораз од Вождовца за викенд у првенству "није трагичан".

"Порази чести знају да буду добри за екипу, поготово јер смо можда мало и полетели после серије добрих резултата. Тежина пораза у нашем првенству је нажалост много већа у датим околностима, али ја не сматрам да је пораз трагедија", рекао је Милошевић.

После тог пораза је изјавио да је немогуће очекивати да се Партизан бори за титулу, а три дана касније је то потврдио.

"И даље мислим да је у овим околностима немогуће да очекујемо да се боримо за титулу, али то не значи да одустајемо. Немамо право на то, нити то смемо да урадимо. Напротив, трудићемо се да будемо још бољи и јачи", додао је тренер црно-белих.

Милошевић је рекао да га радује одлука о увођењу ВАР-а и да ће та одлука говори индиректно да "много ствари не штима" и да ће та одлука помоћи да се неке ствари регулишу.

Пружио је подршку Златану Шеховићу који је у сузама напустио стадион после утакмице са Вождовцем јер је Партизан после његове грешке примио гол за пораз.

"Кроз те грешке треба да се оснаже и науче лекције. Нико га због тога неће прецртати. Не мислим о њему сада другачије него пре те утакмице. Мени такве ствари апсолутно ништа не значе", рекао је Милошевић.



РЕЗУЛТАТИ УТАКМИЦА 1/16 КУПА СРБИЈЕ (25. и 26. септембра):

Будућност (Д) - Раднички Ниш 1:4
Мачва - Металац 1:0
Напредак - ТСЦ 4:5 (Након пенала)
Златибор - Војводина 1:4
Чукарички - Жарково 3:1
Инђија - Динамо (В) 2:0
ОФК Београд - Рад 3:2
Синђелић - Земун 4:2 (Након пенала)
Спартак - Нови Пазар 2:0
Братство (П) - Младост (Л) 1:3
Бачка - Раднички 1923 1:0
Трајал - Радник 2:3

СРЕДА:

Трепча - Црвена звезда 14 часова
Пролетер - Јавор 15 часова
Вождовац - Телеоптик 15 часова
Водојажа - Партизан 15 часова

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар