Албанци и даље не дозвољавају меч Трепча - Звезда!

"Звезда нема дозволу, извињавам се на изразу, али ово је глуп потез!" ФК Црвена звезда неће добити сагласност Фудбалског савеза самопроглашене државе Косово (ФФК) да игра утакмицу против Трепче у Звечану у оквиру Купа Србије.

Фудбал 08.10.2019 | 20:02
Албанци и даље не дозвољавају меч Трепча - Звезда!
То је изјавио генерални секретар ФФК Ерол Салиху.

Салиху за РТК2 истиче да је Звезди потребна дозвола ФФК јер се утакмица, како је нагласио, одиграва на туђој територији и да није могуће да буде званичног карактера.

"У Србији ће сигурно сада да се питати зашто. Рећи ћу врло искрено, никада, чак ни у време Југославије, од 1946. године Фудбалски савез Косова није био члан Фудбалског савеза Србије, већ је био пуноправни члан Фудбалске федерације Југославије. Значи, никада није било такмичења на територији Косова", рекао је Салиху за РТК2.

Он је додао да се утакмица Трепче и Црвене звезде коси са статутом ФФК, УЕФА и ФИФА.

"Ми никада нећемо дати такво одобрење. Увек ћемо дозволити да дођу Звезда и Партизан или ко год, али само за пријатељске утакмице и утакмице хуманитарног карактера. Званичне утакмице не може бити. Фудбалска федерација Косова није полиција да то спречи. Обавестили смо полицију, ФИФА и УЕФА".

Салиху тврди да се "увек стварају вестачки проблеми у тренутку када се покушава зближавање два народа".

"Све ово није требало ни Фудбалском савезу Србије који се сигурно није ни питао о овоме, мислим да је ово став државе Србије. Ово је глуп потез, извињавам се на изразу, јер сваким даном имамо све боље односе и са Фудбалским савезом Србије и осталим Савезима у региону", закључио је он.

Утакмица између Трепче и Црвене звезде заказана је за сутра од 14 сати у Звечану.

Пошто се Трепча такмичи у Српској лиги Запад, која је под окриљем ФС Србије, а своје утакмице као домаћин игра на поменутом терену, није баш јасно зашто би се такозвани Фудбалски савез Косова питао о одигравању утакмице Купа Србије, али видјећемо како ће се ситуација развијати.

Звездини фудбалери ће преноћити у Новом Пазару, а у сриједу ујутру крећу пут Косова и Метохије.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фифа

09.10.2019 10:09

ГДЈЕ ЈЕ САД ФИФА ААААА

ОДГОВОРИТЕ