Ако пасош не лаже ово је најстарији човек на свету!

Ако је датум у његовом пасошу тачан, по томе испада да је Сивананда је најстарији човек на свету!. Особље Аеродрома у Абу Дабију остали су шокирании када су видели пасош индијца који је стигао на терминал. .

Занимљивости 08.10.2019 | 15:20
Ако пасош не лаже ово је најстарији човек на свету!
Сwами Сивананда рођен је, како стоји у његовом пасошу 8. августа а 1896. године у Бехали у Индији, по томе значи да он има невероватних 123 године.

Тешко је рец́и да ли му је заправо 123 година, јер једини запис о његовим годинама потиче из регистра храма.А не из неких индијских на пример "општинских" званичних докумената ипак...могуће је...!



Индијац је путовао је из Колкате за Лондон када се зауставио у Абу Дабију. Свами је остао без родитеља када је имао шест година након чега су га његови рођаци дали духовном гуруу с којим је пропутовао Индију.Мушкарац изгледа пуно млађе него се представља, а он каже како је то зато што редовито вежба јогу, дисциплинован је у животу и живи у целибату.


"Водим једноставан и дисциплиниран живот. Једем врло једноставно, само кухану храну без уља или зачина, рижу и гулаш од леће с неколико зелених чилија" рекао је он. Спава на простирци на поду, а дрвену плочу користи као јастук.


" Избегавам млеко и воће зато што мислим да су то луксузне намирнице. У детињству сам пуно дана спавао празног стомака" – рекао је Сwами.

Такође Сивананда већ три године покушава доказати своје године како би ушао у Гинисову књигу рекорда као најстарији човек на свету.!


До сада је најстарија особа икад била Јеанне Лоуисе Цалмент из Француске, која је живела пуних 122 године и 164 дана. Најстарија особа која је тренутно жива и службено у Гнисиовој књизи рекорда је Јапански Кане Танака, стар 116 година и 278 дана.


Извор: Занимљивост.нет

Коментари / 0

Оставите коментар