"У Шведску долазите због моје статуе, не због краљеве!"

Легенда шведског фудбала говорио о својој каријери, о недавном рођендану и статуи која ће бити откривена у његовом родном граду.

Фудбал 09.10.2019 | 12:26
"У Шведску долазите због моје статуе, не због краљеве!"
Златан Ибрахимовић је 3. октобра прославио 38. рођендан, а његов Лос Анђелес Галакси се само пар дана касније и званично пласирао у плеј-оф МЛС лиге. Ту ће имати прилику да поведе свој тим ка титули коју Галакси чека пет година. Ипак, овај октобар памтиће по нечему сасвим другом.

Писали смо недавно да ће Ибрахимовић у свом родном граду Малмеу добити статуу. У разговору за шведски "Експресен", легендарни фудбалер је сада говорио о тој части, али и нешто више о својим почецима, каријери, рођенданима, свему што га је довело довде где је сада.

Ибрахимовић - бивши фудбалер Ајакса, Интер, Јувентуса, Милана, Барселоне, ПСЖ-а и Манчестер јунајтеда - истакао је да је задовољан статуом високом три метра која је израђена од бронзе и тешка око 500 килограма.

"Част ми је да је статуа у Малмеу. Статуа је статуа... Њена сврха није да буде лепа, она треба да значи нешто. Али да, добра је", каже Златан.

Боља и од оне статуе Кристијана Роналда?

"Да, задовољнији сам него што је Роналдо био задовољан његовом. Или не? Можда је и он био задовољан?"

Наставио је Ибра са својим типичним коментарима.

"Ако долазите у Шведску и хоћете да видите нешто што пуно значи свуда широм света, онда долазите да видите моју статуу. Не долазите због статуе краља. Ово је права статуа", каже Ибрахимовић у свом стилу. "Уз сво дужно поштовање према краљу."

У смирај каријере, Ибрахимовић наступа у МЛС лиги, а у недавно завршеној регуларној сезони је забележио 30 голова и седам асистенција на 29 утакмица. Како каже, рођендани га више не радују као пре, посебно откад је напунио 30 година.

У разговору за Експресен је говорио и о томе шта му статуа значи.

"Биће то велики тренутак за мене. Чини ме поносним. Неки људи освајају трофеје, други добијају статуе. А неки добијају оба. Она је моје завештање. Постаће симбол за оне који успеју без обзира на то одакле су дошли", каже Ибрахимовић.

О својим почецима у професионалном фудбалу, помиње једног познатог сународника.

"Када сам започео каријеру, сећам се да сам питао Хенрика Ларсона шта би требало да радим, како да то урадим? Објасни ми. Рекао ми је врло једноставно - нико није био у твом положају, нико није био у твојој ситуацији. Тако да нисам увек имао на кога да се ослоним или причам о неким стварима. Морао сам да изаберем пут да будем свој."

На своју изјаву да најбоље игра фудбал када је бесан, Ибрахимовић је имао спреман одговор.

"Све има утицаја. Медији су у мојим млађим данима створили слику о мени, да се не уклапам у шведски фудбал. Да нисам добродошао у шведски фудбал. То ми је дало "гориво" у почетку и још увек ми даје. Желим да вратим фудбалу што више, то ме мотивише. Тај бес изнутра ме мотивише. Данас су напокон свих схватили да ја јесам шведски фудбал", истакао је на себи својствен начин.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар