Коларов увјерен у пласман на ЕУРО!

Ту је бараж, бољи смо од Норвешке! Капитен "орлова" оптимиста без обзира на неубедљиве партије у квалификацијама.

Фудбал 09.10.2019 | 10:32
Коларов увјерен у пласман на ЕУРО!
Капитен фудбалске репрезентације Србије Александар Коларов рекао је да мисли да национални тим заслужује да се пласира на Европско првенство и изразио је наду да ће се то догодити.

"Нисмо још математички мртви у квалификацијама, али ће бити јако тешко. Ту је и бараж, на папиру смо бољи од Норвешке, али незахвално је говорити јер је далеко, има још до тога. Мислим да заслужујемо и надам се да ћемо отићи на Европско првеснтво", рекао је Коларов новинарима после окупљања репрезентације у Старој Пазови.

Србија има мале шансе да кроз квалификације прође на Европско првенство, али у марту следи плеј-оф Лиге нација, где тријумф доноси пласман.

Пораз од Португала у септембру је много тога решио, а Коларов је навео да верује да је српски тим у том дуелу осетио да има квалитет.

"Ко се разуме у материју може да види да смо имали грешака против Португала, али и да смо, по мом мишљењу, доста задатака извршили и могло је да иде другим током да нисмо примили гол у последњих пар минута првог полувремена. Осетили смо да имамо квалитет и да можемо да пружимо оно што се од нас очекје", казао је Коларов.

Он је додао да не зна праве разлоге за неуспехе националног тима у преходних неколико квалификација за континенталне шампионате.

"Нарочито у европским квалификацијама смо после две-три утакмица испадали из реалних шанси за пласман. Да знам праве разлоге, не знам, то је за дубљу анализу. Годинама сам ту и гарантујем да хтење и залагање нису фалили. Фудбалски су разлози, нисмо били на потребном нивоу у неким утакмицама, на терену нисмо били на нивоу, то је једино мерило", рекао је Коларов.

Србија ће у четвртак играти пријатељску утакмицу против Парагваја у Крушевцу (20.45), а потом јој у понедељак следи и квалификациона са Литванијом.

Група Б

петак

Португалија – Луксембург 20.45
Украјина – Литванија 20.45

понедељак

Литванија – Србија 20.45
Украјина – Португалија

1. Украјина 4-1-0 (11:1) 13
2. Португалија 2-2-0 (10:4) 8
3. Србија 2-1-2 (10:12) 7
4. Луксембург 1-1-3 (5:8) 4
5. Литванија 0-1-4 (4:15) 1

Парови 7. и 8. кола (14. и 17. новембар): Португал - Литванија, Србија - Луксембург, односно Луксембург - Португал, Србија - Украјина.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар