Ђоковић: Веома су ме дирнуле те ријечи...

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је рекао да су га веома дирнуле речи Џона Милмана.  Најбољи тенисер света није крио да је био веома почаствован због комплимената које је на његов рачун изрекао аустралијски тенисер.

Тенис 08.10.2019 | 19:05
Ђоковић: Веома су ме дирнуле те ријечи...
Аустралијски играч је поражен од Србина у финалу турнира у Токију, после чега је рекао да ће Ђоковићево наслеђе трајати много дуже од његове играчке каријере.

"Био сам пријатно изненађен и дирнут његовим речима. Ја покушавам да останем приземан и да живим у тренутку, али ми је јасно да ће доћи и време када више нећу моћи да играм и да ће будуће генерације мене запамтити и надам се говорити у позитивном тону", рекао је Ђоковић.

Он је истакао и да се основни извор мотивације налази унутар човека.

"Играм тенис скоро цео живот и такмичим се професионално више од 15 година, али и даље планирам да играм и надам се да ћу бити здрав и имати срце, ум у душу у ритму да се то догоди", навео је Ђоковић.

Новак Ђоковић је освојио пехар у Токију, на турниру на којем је први пут учествовао, и то пошто је у финалу савладао Џона Милмана.

Аустралијанац је након пораза похвалио првог рекета света и објаснио да ће се о његовим историјским успесима причати дуго након што буде завршио каријеру.

Српски ас није крио да је од противника много пута чуо речи хвале, али да су Милманове речи биле нешто што га је искрено "погодило".

"Био сам пријатно изненађен и искрено дирнут Џоновим речима после финала. Стварно је било лепо чути тако нешто од њега", рекао је Ђоковић.

"Трудим се да будем понизан и да живим у садашњости, мада сам свестан да ће доћи време када више нећу играти тенис. Надам се да ће ме се будуће генерације сећати и позитивно причати о утицају на тенис који сам имао и наслеђу које ћу оставити. Надам се да ће то бити позитивно за њих", навео је најбољи тенисер света.

Ђоковић је објаснио да у тенису, као и у другим професионалним спортовима, потребно много одрицања, али и снаге за проналажење мотива.

"Главни мотив мора да долази из самог човека, а не споља. Наступ на турнирима, односно одигравање мечеве је само 10, или можда 20 одсто времена укупне каријере, а све остало је тренинг. Дакле, потребна вам је свакодневна мотивација да вас покрене, да вас надахне да на сваком наредном мечу одиграте најбоље. Врло поштујем када људи кажу да напорно радимо, али ја сам више за приступ да напорно радимо, али са уживањем. Јер сматрам да ако радите нешто што не волите, дугорочно не можете да будете успешни", навео је Ђоковић.

Каже да упркос великим остварењима у тенису, и даље ужива у игри и има мотива.

"Играм тенис читавог живота, професионално дуже од 15 година, а планирам да наставим тако још много година. Надам се да ћу бити здрав и да ћу моћи и даље да уживам у ономе што радим", поручио је Новак Ђоковић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар