Шаровић: Искуства Кине веома су значајна за БиХ

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Мирко Шаровић рекао је данас да је Кина прави примјер за напредовање у области иновација у предузетништву и да су њена искуства значајна за БиХ.

Босна и Херцеговина 08.10.2019 | 12:53
Шаровић: Искуства Кине веома су значајна за БиХ
"БиХ заостаје за регионом када је ријеч о иновацијама и иновацијама у предузетништву и морамо много тога да учинимо како бисмо напредовали јер је то данас тренд у цијелом свијету", рекао је Шаровић, који у Београду учествује на конференција Кине и 17 земаља централне и источне Европе о сарадњи у области иновација.

Шаровић је рекао Срни да је Кина прави примјер за развој иновација у предузетништву, те да је конференција добра прилика да се каже какво је стање у БиХ, као и да се БиХ упозна о томе шта у тој области ради Кина, али и Србија, као земља домаћин скупа.

Он је напоменуо и да дводневна конференција посвећена иновацијама представља једну од важних платформи за сарадњу са Кином.

У Београду је данас почела Четврта конференција Кине и 17 земаља централне и источне Европе о сарадњи у области иновација.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Цијена памети

08.10.2019 12:19

Шаровић каже "иновације у предузетништву", али превиђа чињеницу да се оне углавном односе на привредни сектор, који је овдје уништен, изузев нешто приватног, али који не његује овакву врсту интелектуалне креативности. Иновације захтијевају материјална средства, тј коштају, а ми немамо такав вид фонда за финансирање. Другим ријечима, иновације су циљано намијењене за развијене земље и оне које улажу у свој привредни развој, у будућност напретка свога друштва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар БЛ

11.10.2019 19:25

Био сам у прилици да присуствујем предавањима која су се одржавала током конференције, у дијелу пословног програма. Чињеница је да постоји значајан број иновација које се могу провести, а да је за њих потребна добра воља и веома мала количина новца. Примјер је област образовања у којој се иновације могу провести релативно јефтино, али је потребан систематичан приступ. Те иновације би могле довести и до помака и у другим привредним областима...