Партизан коначно у Арени - да се материјализује Венеција!

Тениским речником речено… Црно-бијели отварају врата Арене! Партизан вечерас у 2. колу Еврокупа против Тофаша игра први меч сезоне пред својим навијачима. Може ли да настави успјешну серију?

Кошарка 08.10.2019 | 15:55
Партизан коначно у Арени - да се материјализује Венеција!
Партизан коначно у Београдској Арени! У мору гостовања црно-бели ће имати једно право домаћинство и то против турског Тофаша у другом колу Еврокупа (20 часова). После победе над Венецијом, сада је на Андреи Тринкијерију и његовим играчима да - тениским речником - "материјализују" брејк у гостима и да пред Гробарима дођу до скора 2-0.

Свака победа је злата вредна јер су црно-бели у јако тешкој групи.

Партизану ће противници бити Локомотива из Кубања, Ритас, Лимож, Тофаш и Венеција. Многи су овај скуп тимова одмах прогласили за групу смрти што и не чуди. На први поглед сви би могли даље, али би сви могли врло лако и да кажу збогом даљем такмичењу већ након прве фазе.

Партизан се за сада одлично котира, а ако буде успевао пре свега да сачува домаћи терен и да у Арени заигра кошарку каква се очекује може далеко ове сезоне. А очекује се управо полетна кошарка пред много навијача у највећој дворани у нашој земљи. Црно-бели су у Арени играли неке припремне мечеве, али ово ће бити први званични меч и видећемо како ће се изабраници Андрее Тринкијерија снаћи. Уколико дођу до победе и скора од 2-0 то ће значајно олакшати посао пред наставак сезоне у којој ће се црно-бели борити да буду међу четири у групи.

У досадашњем делу сезоне Партизан нема ниједан пораз. Црно-бели су добили све припремне утакмице, освојили су АБА Суперкуп, добили су Венецију, добили су Игокеу на старту АБА лиге, тако да у правој атмосфери сада дочекују Тофаш.

Турски представник јеу првом колу дочекао Лимож и успео да га савлада са 84:71, па и тим Орхуна Енеа долази у доброј форми у Београд. На тој утакмици су одлични били Ди Џеј Вајт, Тарик Филип, Мет Лоџески и Девин Вилијамс. Уколико њих изабраници Андрее Тринкијерија успеју да зауставе, могу да се надају повољном резултату.

Дакле, странци воде главну реч, међу којима су нам позната имена попут Лоџеског кога знамо из Евролиге, али и рецимо Девина Вилијамса који је прошле године наступао за Будућност.

"Прва утакмица на домаћем терену је велики изазов за нас да потврдимо све добро што смо урадили на почетку сезоне. Тофаш је добра екипа која у свом саставу има пуно искусних играча и у стању су да лако уведу утакмицу у ритам који њима одговара, ако не будемо максимално концентрисани. Због тога морамо дати све од себе у сваком тренутку утакмице", рекао је Никола Јанковић у најави меча.

Гледајући саставе и снагу, делује да је Партизан фаворит на овој утакмици.

Партизан није блистао у Лакташима против Игокее на отварању сезоне на Јадрану, далеко од тога, али је нанизао нову победу. Не може се рећи да је Партизан играо лошу одбрану, вероватно ће то против Тофаша у добро испуњеној Арени бити још боље, али да би та дефанзива добила на смислу Партизан ће морати да “купи” те лопте које се одбијају од обруча и да боље заграђује кош. Посебно од играча какав је рецимо Вилијамс који може да буде опасан у скоку.

Црно-бели ће имати лепу шансу да отворе сезону у Еврокупу са 2:0. Отворен је и горњи прстен Арене тако да се очекује јако добра посета и атмосфера на овој утакмици, тим пре што је ово једна од ретких утакмица на старту сезоне коју ће Партизан уопште играти на свом паркету. Генерално прва званична у Арени ове сезоне.

Мораће Партизан да се пази добре тимске игре Тофаша који је имао доста асистираних поена против Лиможа и ту ће одбрана имати велики утицај. Биће ово иначе први сусрет Партизана и турског представника.

“Сви смо узбуђени, јер је први меч код куће у сезони. Сада смо били на некој мини-турнеји, везали су се Суперкуп, па Венеција и Лакташи, а чак смо и највећи део припремних утакмица играли на страни. Драго нам је што играмо пред нашим навијачима, против веома квалитетне екипе каква је Тофаш. Цела екипа једва чека тај меч, али то је са друге стране и опасно. Не смемо очекивати лаку утакмицу, нити да ћемо решити утакмицу у првом полувремену. Морамо мирно да градимо игру и да играмо максимално свих 40 минута и уколико испоштујемо план мислим да имамо шансе за победу", рекао је Немања Гордић у најави утакмице.

Додаје Гордић да не треба његов тим да подлегне еуфорији…

"Чињеница је да смо победили све утакмице до сада, чујемо шта људи причају о томе. То може да има и контраефекат. Мислим да је важно да потврдимо тријумф из Венеције победом над Тофашом. То је искусна екипа са одличним странцима, све су то добри играчи са доста јаких утакмица. Наша предност је енергија и трудићемо се да наметнемо тај стил".

Арена, пуне трибине, све победе до сада у сезони - увод у овај дуел не може бити бољи по црно-беле.

ГРУПА Б - ПАРОВИ 2. КОЛА

Уторак
Партизан - Тофаш (20.00)

Сриједа
Локомотива - Венеција (19.00)
Лимож - Ритас Виљнус (20.45)

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар