ЕК - Бирчевић: Да би брејк из Венеције значио...

Данас морамо до победе! Кошаркаш Партизана и репрезентативац Србије се нада великом броју навијача у Арени.

Кошарка 08.10.2019 | 14:01
ЕК - Бирчевић: Да би брејк из Венеције значио...
Ред гостовања у Еврокупу и АБА лиги, Партизан ће прекинути вечерас. У по свему судећи узаврелу „Штарк Арену“ долази турски Тофаш, а то ће бити одлична шанса за црно-беле да преузму прво место на табели Групе Б у случају нове победе.

Кошаркаш Београђана, Стефан Бирчевић, не крије узбуђење због чињенице да ће Партизан вечерас по први пут играти на домаћем терену у новој сезони.

„Најзад долазимо и пред наше навијаче, да осетимо атмосферу. После АБА Суперкупа и првог кола АБА лиге коначно стижемо на наш терен и наравно да смо додатно мотивисани. Као што је тренер рекао, да би тај брејк који смо донели из Венеције нешто значио, морамо да сутра да дођемо до победе против Тофаша“, изјавио је Бирчевић.

О Тофашу, Бирчевић има само речи хвале. Сматра да су странци најјача карика овог турског клуба.

„Они су једна јако искусна екипа. Предвођени су Лоџеским, Вилијамсом, Вајтом на позицији пет. Имају неколико странаца који су изванредни, у турском шампионату је дозвољено само пет страних играча. Ми знамо шта нам је чинити, покушаћемо да их неком бржом и јачом физичком игром уведемо у ритам који им неће одговарати. Гледаћемо да се што боље припремимо и задовољимо публику која ће, надам се, доћи у што већем броју. Видим да је интересовање велико“, додао је кошаркаш црно-белих.

Партизан коначно у Арени - да се материјализује Венеција

Кошеви у Арени се донекле разликују у односу на оне у Пиониру. Бирчевић каже да то неће сметати и да су се кошаркаши навикли.
„Што се тиче кошева, мени се свиђају. Видећемо, у Арени су увек били такви. Мислим да изговора неће бити. Наше је да одиграмо на максимуму и да оправдамо то што ће имати толику подршку“, закључио је Стефан Бирчевић.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар