Мелоун одмара Јокића!

Никола Јокић неће играти у првој припремној утакмици Денвер Нагетса ове јесени.  Денвер креће без најбољег: Навијачи, стрпите се, играће Јокић, али не још! Тренер Денвера Мајк Мелоун одлучио је да српски репрезентативац прескочи прву припремну утакмицу Нагитса, а велико питање је да ли ће уопште наступити до званичног почетка сезоне. . .

Кошарка 08.10.2019 | 18:27
Мелоун одмара Јокића!
Тренер Нагетса Мајк Мелоун жели да додатно одмори српског репрезентативца који је био у такмичарском погону од почетка августа до средине септембра.

Денвер у првом тест мечу игра против Портланд Трејл-Блејзерса, у среду ујутру у Орегону.

"Јокић није повређен, осећа се добро. Клуб је донео одлуку да неће играти више од две утакмице током предсезоне", рекао је Мелоун.

Денвер ће током предсезоне одиграти још један меч са Портландом, те по један са Финиксом и Лос Анђелес Клиперсима.

Јокић је прошле сезоне просечно бележио 20,1 поена уз 10,8 скокова, 7,3 асистенција и 1,4 украдених лопти, изабран је у идеални тим НБА лиге.

Денвер вечерас започиње мини серију припремних мечева за нову сезону у НБА лиги. Нагитси гостују у Портланду, а тренер Мајк Мелоун саопштио је да на том дуелу неће наступати Никола Јокић.

Сјајни центар Денвера одрадио је припремни део са екипом, осећа се добро и спремно, али је Мелоун проценио да Јокић не треба много да се троши у предсезони.

Он је имао напорно, али не баш успешно лето. На Мундобаскету у Кини наступао је за репрезентацију Србије, што га је довољно исцрпело, а након тога није имао много времена за одмор.

Денвер после наступа у Портланду очекују још три припремне утакмице пред старт нове сезоне.

Гостоваће Лос Анђелес Клиперсима у Стејплс центру 10. октобра, четири дана касније путоваће у Аризону на меч са Финиксом, а онда ће последњу и једину пред домаћим навијачима одиграти опет против Портланда 17. октобра.

Велика је вероватноћа да Јокић пропусти све те мечеве, изузев можда последњег дуела, који ће Денвер играти пред домаћим навијачима. Управо то ће бити последња провера за први дуел у новој сезони, 23. октобра, у којем ће одмерити снаге баш са Портландом, али на њиховом терену.

Никола Јокић прошле сезоне био је најбољи играч Денвера - бележио је просечно 20,1 поена уз 10,8 скокова, 7,3 асистенција и 1,4 украдених лопти по утакмици, а изабран је и у идеални тим НБА лиге. Имао је 56 "дабл-даблова" и 12 "трипл-даблова".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар