Шангај: Испао и Лајовић, остао само Ђоковић!

Српски тенисер Душан Лајовић елиминисан је у првом колу Мастерса у Шангају.  Срби 0/3 на мастерсу у Шангају: Лајовић без брејк лопте против Опелке.  После Филипа Крајиновића и Миомира Кецмановића, и Душан Лајовић брзо је спаковао кофер на мастерсу у Кини.  Опелкиних 211цм превише за Лајовића, чекамо Ђоковића. . .  Американац избацио српског тенисера на старту Мастерса у Шангају.

Тенис 08.10.2019 | 12:45
Шангај: Испао и Лајовић, остао само Ђоковић!
Американац је нашег тенисера надиграо са 6:3, 6:4 за нешто више од сат времена игре.

Пресудио је сјајан сервис Опелке који је направио 12 ас удараца те освојио 89% поена на први сервис.

Лајовић није успео ниједном да му угрози сервис, док је Американац у сваком сету искористио по једну брејк лопту што му је било довољно запобеду.

Пре Лајовића са турнира у Шангају су елиминисани Филип Крајиновић и Миомир Кецмановић. Остао је само Новак Ђоковић који игра у среду против Дениса Шаповалова.

Опелку у другој рунди чека дуел са Шпанцем Робертом Баутиста-Агутом, који је слободан на старту турнира.

Србија је на почетку такмичења на мастерсу у Шангају имала четири играча у главном жребу, а друго коло дочекује само један - први носилац Новак Ђоковић, који је био слободан на старту.

Након Филипа Крајиновића и Миомира Кецмановића, и Душан Лајовић претрпео је пораз у првом мечу.

Дуција је убедљиво надиграо Рајан Опелка у два сета - 6:4, 6:4 и то после само 67 минута игре.

Американац, који је 40. на АТП листи, девет места лошије пласиран од Лајовића, противнику није дозволио да створи ниједну брејк прилику на мечу.

На другој страни, он их је имао само две, по једну у сваком сету, и сваку је искористио. Тако је направио разлику - најпре за вођство, а потом и за победу.

Опелку у другој рунди очекује дуел са Шпанцем Робертом Баутистом Агутом, који је као осми носилац слободан на старту турнира.

Што би рекао Новак Ђоковић ономад за Милоша Раонића: “Сервира као са трешње“. А Рејли Опелка је са својих 211 центиметара можда још мало подигао границу. Свакако довољно да избаци Душана Лајовића на старту такмичења на Мастерсу у Шангају, пошто га је савладао са 6:3, 6:4.

Сервис је наравно направио разлику. Лајовић, 31. играч света, једноставно није могао против Опелкиног разорног ударца. Ниједну брејк шансу није му дао Американац. А своје две је искористио и ту је био крај  Лајовићевих надања.

Опелка иде у друго коло на Роберта Баутиста Агута, српским тениским фанатицима остаје да наставе да боде Новака Ђоковића у намери да одбрани титулу из прошле сезоне, пошто су пре Лајовића на првом кораку у Шангају испали и Филип Крајиновић и Миомир Кецмановић.

Мастерс у Шангају игра се за наградни фонд од 8.300.000 долара, а Ђоковић почиње такмичење сударом са Денисом Шаповаловим.

Биће то њихов трећи судар, два прва добио је Ђоковић, оба пута ове године. Један на Аустралијан Опену са 3:1, затим и на Мастерсу у Риму када му је препустио само три гема у победи од 6:1, 6:3. Мада, Шаповалов је у форми и добио је 10 од последњих 14 мечева. Нема шта да изгуби, а и њега сервис добро служи. У  првом колу против Франсеса Тијафоа освојио је 27 од 29 поена на први сервис. На крају је био Шаповалов, 36. тенисер света, био прилично убедљив и славио са 6:4, 6:2.

“Два пута ме је победио, тако да немам шта да изгубим против Ђоковића. Идем да уживам. Биће тешко наравно, али добро играм и имам шансе да га победим“, храбри сам себе Канађанин.

Сви знамо да му шансе нису велике.

Мастерс у Шангају игра се за наградни фонд од 8,3 милиона долара.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар