АБА: ФМП стартовао побједом над Крком!

Кошаркаши ФМП савладали су на гостовању словеначку Крку са 75:65, у последњем мечу првог кола АБА лиге.  Непогрешиви Раданов, ФМП сипао са дистанце и однео брејк из Новог Места.  Кошаркаш тима из Железника имао стопроцентан учинак читаве три четвртине.

Кошарка 07.10.2019 | 20:59
АБА: ФМП стартовао побједом над Крком!
Изабраници Владимира Јовановића су одличном првом четвртином стекли недостижну двоцифрену предност, коју су сачували до самог краја.

Најефикаснији био је повратник Алекса Раданов са 21 поеном, пет асистенција и четири скока, уз индекс корисности +23.

Двоцифрени у победничкој екипи били су још Марко Пецарски са 12 поена, Марко Тејић са 11, док је Алекса Ускоковић убацио 10 поена.

У екипи из Новог Места најбољи је био Глен Коузи са 17 поена, а пратили су га Ђани Лавал са 13 и Марко Јошило са 12 поена.

Након ове утакмице млада екипа ФМП је показала је да се на њу може озбиљно рачунати и у наредном колу против Меге Бемакс тражиће нови тријумф.

Са друге стране, Крка је одиграла веома скроман меч, који ће покушати да заборави до наредног гостовања Задру за седам дана.

Горе, доле, али на крају ипак горе. ФМП је остварио велику победу овог понедељка на затварању првог кола у регионалној АБА лиги у Новом Месту, где је успео да се избори са веома жилавим саставом Крке – 75:65.

Меч су обележили велики успони и падови у игри обе екипе. Чинило се да ни Крка, а ни ФМП не могу да пронађу онај прави ритам, те смо видели велики број грешака, што се може приписати чињеници да је у питању први меч у сезони. Ипак, Пантери су приказали знатно већи квалитет игре, нарочито у шуту са дистанце.

Било како било, два играча су се неумитно истакла у редовима ФМП-а. Били су то одлични Алекса Раданов, који је био без грешке у првом полувремену у којем је уписао 12 поена (на крају је завршио сусрет са 21 поена на свом конту), те Марко Пецарски који је дошао до 12 поена.

Прво полувреме личило је на потпуни бродолом Крке. Састав који игра у надалеко чувеној дворани „Леон Штукељ“ ређао је промашај за промашајем, а на прве поене чекао је читавих пет поена. За то време, ФМП је углавном шутом са дистанце долазио до кошева и врло брзо дошао је до предности од 15 поена – 18:3. Словенци су се тада мало тргли, па је након уводних десет минута кошарке резултат био 21:9 за српски тим.

Крка је до нападачке продукције дошла на почетку другог квартала. Са друге стране, ФМП је муку мучио да пробаци лопту кроз кош и буквално је немо гледао како се тим из Новог Места неумољиво приближује. Словенци су се толико разлетели по терену да су у једном моменту стигли на један поен заостатка. Међутим, нису имали довољно снаге да изгурају тај налет све до краја, па је на полувремену предност и даље била на страни Београђана – 38:31.

Почетак треће четвртине много је личио на оно што се дешавало на старту уводних десет минута. Крка је изгледала прилично расејано у офанзиви и дозволила је Пантерима да се брзо одлепе на двоцифрену разлику. Покушавао је тренер домаћих, Симон Петров, да унесе неку нову енергију у његов тим и чини се да је то успео да учини након тајмаута, пошто су се Словенци поново вратили на једноцифрен минус.

Међутим, тада је поново прорадио Алекса Раданов. Пролазио је кошаркаш ФМП-а као од шале на полагања и омогућио Пантерима да мирно дишу пред последњих десет минута кошарке, пошто су на крају треће четвртине водили резултатом 59:44.

Ништа се посебно у игри није променило ни на почетку последње четвртине. Крка је додуше, донекле успела да уђе у нападачки ритам, али им то није много значило, пошто је ФМП успешно одржавао предност. Аларм је, ипак, морао да се упали на неких пет минута пред крај када је сасатав из Новог Места поново дошао на девет поена заостатка и тако наговестио да би можда могао да унесе драму у овај дуел.

Пришла је Крка на само седам поена заостатка на два минута пред крај, али тада је стављена тачка на овај меч. Погодио је са дистанце, а ко други него вечерас невероватни Алекса Раданов. Домаћи су се након тога „копрцали“, али су морали да се помире са поразом.

КРКА – ФМП ЖЕЛЕЗНИК 65:75

Арена: „Леон Штукељ“, Ново Место
Гледалаца: 1.200
Судије: Саша Пукл, Сашо Петек, Бранислав Мрдак

КРКА: Коузи 17, Маринели 5, Шкедељ 2, Ђапа 7, Фифлот, Балажич, Јошило 12, Ракићевић 3, Лапорник 2, Рамљак 4, Лавал 13, Осолник

ФМП ЖЕЛЕЗНИК: Рит 7, Ускоковић 10, Пецарски 12, Јеремић 5, Пот 4, Ђоковић, Раданов 21, Тејић 11, Шешлија, Улубај 3, Ђорђевић 2, Момиров

АБА ЛИГА - 1. КОЛО

Петак

Мега Бемакс - Цедевита Олимпија 63:87
/Симоновић 12 - Симоновић 24/

Субота

Игокеа - Партизан 73:75
/Вон 22 - Јарамаз 13/

Цибона - Морнар 88:92
/Гибсон 17 - Пулен 21/

Недеља

Будућност - Задар 93:80
/Николић 14 - Ален 16/

Црвена звезда - Приморска 90:64
/Браун Л 18 - Харис 17/

Понедељак

Крка - ФМП Железник 65:75
/Коузи 17 - Раданов 21/



Извор: моззартспорт/Б92

Фото: АБА лига (Крка / Драго Перко)

Коментари / 0

Оставите коментар