Бура у НСРС око измјена Закона о штрајку у Српској

У Републици Српској су у протеклом периоду била свега два штрајка, што је на нивоу статистичке грешке, рекао је посланик Партије демократског прогреса (ПДП) у Народној скупштини РС-а Драшко Станивуковић.

Република Српска 07.10.2019 | 20:16
Бура у НСРС око измјена Закона о штрајку у Српској
На почетку парламентарне расправе о измјенама и допунама Закона о штрајку у РС, Станивуковић је устврдио да радници не смију да штрајкују, јер ће бити предмет прогона и шиканирања.

- Закони постоје и добро су написани, али је пракса нешто друго - истакао је Станивуковић.

Уиме Конфедерације синдиката у РС Божо Марић је у обраћању парламенту рекао да је Закон о штрајку раднички устав и једини законски механизам за одбрану људског достојанства и радничких права.

Не дозволите да овакво рестриктивно законско рјешење додатно убрза одлазак радничке популације из РС, јер је званичан податак ММФ-а да ће у наредних пет година с простора западног Балкана отићи 20 посто становништва - рекао је Марић у обраћању парламенту.

Погледајте како је било данас у НСРС: 



БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Забрана

07.10.2019 18:31

Забранити страјк.... Затим забранити дисање, конзумирање хране и воде..... Забранити зивот под хитно... То је једини нацин да ова безумна власт опстане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све

08.10.2019 09:01

Све осим слијепе послусности великом видји треба забранити

Name

Руке

07.10.2019 18:51

Вукан, Јелена, Драшко, Крунић, Видић, Станић, једине су свијетле тачке у оној Скупштини. Они се боре, указују, предлажу, раде за добро свих грађана, а једини против удружених, једноумних дизача руку, што хе тужно и очигледно. Они једини су вриједни спомена и похвале, а у принципу је све оно понижење народа, погинулих, живих, поготово младих и нерођених...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

07.10.2019 19:02

Па људи са јавмим сектором они ствар среде без страјка,а друго ниста не ради индустрије нема тако да о страјку закон није ни потребан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

07.10.2019 20:30

Испред КПЗ ФОЧА човјек је штрајковао прије 6 мјесеци због мобинга и непотизма у установи и дан данас неради подигли у ДИСЦИПЛИНСКИ поступак против њега трпи невидјене притиске и претње како од руководилаца тако и од синдиката хтјели су да га прогласе лудим слали га два пута на љекарски у Бања луку и тамо је трпио притисак урадио 7 психо тестова на крају човјек као и што јесте способан за посао сада подигли ДИСЦИПЛИНСКИ поступак као нарушио углед установе по питању мобинга и непотизма нико ништа није преузео већ 6 мјесеци изузетан радник са најбољим резултатима дијете погинулог борца и отац троје дјеце. Толико о праву и правосудју РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јако

07.10.2019 22:14

Голијан директор КПЗ Фоца само узима и узима.сектас нема респекта ни према робијасима.ни према радницима. Он треба робијати за десавања у Трнову док је бијо директор полицијске станице

Name

Гојко

08.10.2019 08:08

Јако друже све си у праву за Голијанина

Name

Професорка

07.10.2019 20:44

Стета сто професорка Мариц (СДС) није активна вец се пуци и мења комплете егзотицних боја а јако хе паметна зена. Да ли се боји радном месту или ста вец али ипак би требала играти активнију улогу у раскринкавању недемократске власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зашто ?

08.10.2019 07:50

Она треба да се сама укључи у професионалном смислу, поготово што је у питању право? Међутим, људи који хоће да буду активни покретачи било каквих промјена путем Скупштине, могу се ангажовати дискусијама, приједлогом нових Закона, амандмана на исте. То је ствар личног избора и жеље да се да допринос, као и неписане обавезе посланика, да дјелује у позитивном смислу, за икакав бољитак овдашњег лошег система, поготово наших живота у истом. Њена инертност, а знајући да није "куповна" особа, представља можда неко незадовољство унутар Странке, што није одраз "друштвене одговорности" према вјерујућим бирачима. Свака част активним опозиционарима, који се евидентно боре, док је резултат свега, нажалост унапријед издиктиран, овим осталим, савитљивим и немислећим.

Name

Еx

08.10.2019 10:31

Ста је са мобингом дјеце у основној сколи? Професорица мобингује одлицну уценицу 6.разреда и дијете заврси на Комисији и повеца оцјену. Директор ту исту професорицу остави да и даље предаје том дјетету. Инспекција рекла да не мозе висе том дјетету предавати. Тако сад мобинг се наставља у 7.разреду. Све се то десава у центру БЛ. Како заститити дијете?

ОДГОВОРИТЕ