Шангај: Новак против Шаповалова у 2. колу!

Рамос противник Федерера.  Канадски тенисер Денис Шаповалов се пласирао у друго коло Мастерса у Шангају.  Новак сазнао име првог противника у Шангају: Да буде и трећа срећа. . .  Новак Ђоковић као први носилац на мастерсу у Шангају заиграће тек од другог кола, а одбрану титуле почиње против Дениса Шаповалова.

Тенис 07.10.2019 | 14:01
Шангај: Новак против Шаповалова у 2. колу!
Новак Ђоковић после сјајно одрађеног посла на турниру у Токију и освојене титуле, стартује на мастерсу у Шангају, где брани пехар.

Српски ас је постављен за првог носиоца и такмичење креће од другог кола, а након старта турнира сазнао је и име првог ривала.

То ће бити Денис Шаповалов, тренутно 36. играч света.

Канађанин је у првој рунди победио Френсиса Тијафоа, убедљивим резултатом 6:4, 6:2 и заказао сусрет са Ђоковићем.

Биће то њихов трећи дуел у каријери, а уједно и ове године. Претходне је Новак Ђоковић решио без проблема у своју корист - на Аустралијан Опену славио је резултатом 3:1, док је на мастерсу у Риму резултат био 6:1, 6:3.

Ипак, Шаповалов се може похвалити и да је једном добио Новака, и то исто 2019. године, али не у званичном мечу. Било је то на егзибицији у Лондону, уочи Вимблдона, када је Канађанин славио 7:6, 6:4.

Дуел Ђоковића и Шаповалова требало би да се игра у среду у преподневним часовима по средњеевропском времену.

Мастерсу у Шангају, на којем је Ђоковић славио четири пута у каријери, игра се за укупни наградни фонд од 8,3 милиона долара.

Осим Новака на престижном турниру у Кини наступају и Душан Лајовић и Миомир Кецмановић, док је Филип Крајиновић завршио учешће у првом колу.

Шаповалов је на старту такмичења чији је наградни фонд 3,51 милиона долара био бољи од Американца Френсиса Тијафоа, 6:4, 6:2.

Меч је трајао укупно 77 минута и Шаповалов је већ на старту меча ставио до знања противнику шта га очекује. Денис је у маратонском почетном гему имао чак осам брејк лопти, али Тијафо се извукао из неугодне ситуације.

Ипак, у петом гему, Шаповалову је стигао до 0:40 на сервис противника, искористио је другу брејк лопту и то је био преломни моменат када је реч о почетном сету јер је Канађанин био веома сигуран на свом сервису.

Сет је добио са 6:4, а у другом је још два пута успео да одузме сервис противнику, у петом и седмом гему, после чега је одсервирао за победу.

Када је реч о мечу са Ђоковићем, Шаповалов је против првог тенисера света играо два пута и то оба пута ове сезоне.

Новак је у другом колу Аустралијан Опена славио са 3.1 у сетовима, док је на Мастерсу у Риму тренутно 36. тенисеру света препустио свега четири гема, 6:1, 6:3.

У другом колу је и Шпанац Алберт Рамос који је на старту такмичења био бољи од Марина Чилића из Хрватске, 6:4, 6:4.

Рамос ће у другом колу играти против другог носиоца, Швајцарца Роџера Федерера који је на старту турнира, као и Ђоковић, био слободан.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар