Дјечак побјегао од куће па се предозирао

Четрнаестогодишњи Нишлија завршио је у у суботу на Дјечјој интерној клиници усљед предозирања за сада непознатом супстанцом. Дјечак је пронађен без свијести на улици, а када је дошао себи, није знао како се ту нашао.

Србија 07.10.2019 | 09:34
Дјечак побјегао од куће па се предозирао
На срећу, захваљујући благовременом здравственом збрињавању, малишан неће имати посљедице, а истражни органи раде на расвјетљавању свих околности, преноси "Телеграф.рс".

Како пише поменути портал, дијете је примијећено око седам сати изјутра на улици у нишком насељу Трошарина.

"Људи који су тог јутра кренули на пијацу били су фрапирани видевши малишана како лежи крај трафике недалеко од тамошње школе. Нису знали ни да ли је жив, па су позвали полицију и Хитну помоћ. Добио је одмах терапију, а затим је пребачен у болницу јер је лекарима било јасно да је дечак под дејством неког јаког наркотика", кажу неименовани саговорници "Телеграфа", наводно упознати са овим случајем.

Установљено је да је четрнаестогодишњак отишао од куће претходне вечери, те да је родитељима казао да ће преспавати код друга.

"Отац и мајка су били запрепашћени када су сазнали да им је дете пронађено у несвести на улици. Тек када су га видели у болници и схватили да је најгоре прошло, мало су се смирили", додаје извор.

Међутим, и они желе да сазнају шта се десило њиховом сину.

Дјечак није умио да објасни родитељима како је доспио на улицу јер је рекао да се ничег не сјећа.

"Малишан је само казао да му је друг, такође четрнаестогодишњак, дао две таблете које је попио и да је то последње што памти. Не зна ни када је напустио стан, да ли је био сам или у друштву, једноставно тврди да је имао 'прекид филма'", наводе извори.

У расвјетљавање овог догађаја укључили су се и органи гоњења првенствено у намјери да установе како су дјеца дошла до психоактивних супстанци.

За сада је истрага у ћорскокаку, јер дјечак који је четрнаестогодишњаку дао таблете тврди да их је купио од њему непознате особе.

"Рекао је да је таблете платио 200 динара, да не зна о чему се ради, али да му је речено да су добре за забаву. Малолетник није имао појма како је опасну ствар донео у стан", наводи извор београдског портала.

Међу младим људима, како тврде стручњаци који се баве овом проблематиком, најпопуларнији је "екстази", у сленгу познат као "ексер", али се на журкама често користе и супстанце које се лако могу набавити у апотекама.

"Ради се о медикаментима који се издају на лекарски рецепт а дешава се да их особе којима су прописани, продају. То је нарочито случај са 'бупренорфином' познатијим као 'БУП' који се прописује хероинским зависницима на одвикавању. Међутим, ако је заиста тачно да је малишан две таблете платио само 200 динара, мало је вероватно да се ради о овим дрогама јер су оне знатно скупље. Не искључујем могућност да се ради о неким седативима које су деца узела са алкохолом", каже извор.

Након примљене терапије малишан је у добром општем стању.

"Дечак је стабилизован, и биће отпуштен на кућно лечење. Токсиколошком анализом биће установљен узрок његовог стања", саопштено је из нишког Клиничког центра.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

сека

07.10.2019 08:05

ужас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

07.10.2019 08:44

Јој боже мили зла великог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кривица

07.10.2019 09:30

Ово је страшније од ужаса, 14 година, дригира се. Како родитељи нису примјетили промјене у понашању, а такође се мора водити рачуна о друштву, знати најбоље другове дјеце??? Није тек тако нормално пустити малољетника да негдје преноћи, мора се ипак држати под контролом, јер је још увијек дијете.

ОДГОВОРИТЕ