Турска подржава Дејтон упркос недостацима

Турска подржава Дејтонски споразум као минимални компромис који тренутно постоји за БиХ, упркос постојању неких недостатака и чињеницу да нико у тој земљи није у потпуности задовољан њиме, рекао је турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган.

Србија 07.10.2019 | 08:44
Турска подржава Дејтон упркос недостацима
– Већ сам изјавио да ако заинтересоване стране желе да унаприједе овај споразум, то би требало да се уради под надзором УН – изјавио је Ердоган, коментаришући декларацију СДА, којом се заговара реструктурисање БиХ. 

Ердоган је рекао за београдску Политику да је слична декларација усвојена и 2015. године, као и да је лидер СДА Бакир Изетбеговић појаснио да је предвиђено да се циљеви декларације постигну у складу са уставом и законом, укључујући све заинтересоване стране.

– Јасно је да би земље у региону и међународна заједница требало да подрже кораке које морају предузети релевантне стране у БиХ – додао је Ердоган.

(Српскаинфо)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пеки

07.10.2019 09:38

Како мозе деклерација сда тако мозе и одвајање од бx

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац за Пекија

07.10.2019 11:12

Декларација СДА је одговор на декларацију СНСД-а о отцјепљењу...Ни једно ни друго се не може спровести, тако да је све ово шупљирање за затуцану масу...

Name

Глобал зитизен

07.10.2019 17:07

Пекмез ти си глуп тоцак. Мотас једне те исте глупости као навијен. Имас ли ти мозак цовјеце.