Жена обољела од карцинома па добила отказ

Предсједника Синдиката управе РС Божу Марићу контактирао је један мушкарац из Дервенте са молбом за помоћ јер је његова супруга, која болује од карцинома и којој је извађен бубрег, добила октаз након три године рада на одређено у једној приватној фирми.

Република Српска 07.10.2019 | 08:22
Жена обољела од карцинома па добила отказ
– Овај човек каже да више немају коме да се обрате. Супруга му је три године радила на одређено, уговор су јој продужавали мјесец за мјесецом. Сада су је из фирме, а након тешког обољења, само назвали и рекли да више неће да јој продуже уговор.

Ми ћемо им помоћи јер нико нема право да некога држи три године на одређено, мјесец за мјесец, и да му дају отказ на овакав начин, поготово у случају заштите материнства – истиче Марић.

Обољела жена од карцинома има три кћерке, двије су удате, а једна иде у средњу школу. 

Била је запослена у једној италијанској фирми чија је дјелатност обућарство.

– Њен супруг долази данас у нашу канцеларију, а наш правни тим ће разморити сву документацију како бисмо им помогли. Нико не може да буде жртва робовласништва – поручује Марић.

(Српскаинфо)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Наравно

07.10.2019 07:19

И стварно нигдје не видим ниста спорно око отказа. Па свугдје на свијету би био исти потез а друго је то сто дрзава нема уредјен систем да после јој дају накнаду за боловање од 75% у износу од последње плате. Ста треба неког ко је болестан дрзати до смрти да би неко и младји и здравији цекао на посао и на крају се одкуцио на одлазак у треце дрзаве и тамо остварио свој сан звани посао. Треба бити реалан а не себицан и само мислити на себе и своје проблеме. Сваком је његов проблем највеци и најтези.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарwилл

07.10.2019 07:32

Не видиш ништа спорно? Јеси ли ти нормалан, три године ради на одређено вријеме, мјесец по мјесец? Теби то није спорно?

Name

Скептик

07.10.2019 07:43

Продужавање рада на одређено не може се отезати у недоглед. Закон о раду је јасан: Уколико запослени код послодавца ради две године на одређено (и са прекидима) аутоматски мора добити статус радника запосленог на неодређено вријеме. А онда даље све по закону...

Name

Ре

07.10.2019 08:31

Ти си стварно нехумана персона. Сваки радник који ради двије године на одредјено по Закону стице право на неодредјено. Та зена ради три године ? Дрзава је ту затсјила, инспекције не раде свој посао. Нехуман потез послодавца, ма ко он био. Ти сто осудјујес ту зену сутра се мозес наци у тој ситуацији. Упамти да је тоцак округао! Зато се поклопи усима.

Name

Ре Наравно

07.10.2019 08:51

По писању видим да си и ти послодавац. Надам се да цес доцекати исто,кад вец тако лијепе мисли имас према народу који ради.

Name

Ауууу

07.10.2019 11:52

Живиш ли ти у РС? Имаш ли очи,уши?

Name

Ре

07.10.2019 14:31

Јебо те Маринко Умицевиц,он тако размисља као и ти.Ста се нас разболило због таквих који су дусу узели и искориатили ситуацију коју су сви лопови од краја рата проузеоковали !

Name

Мањаца

07.10.2019 07:19

Марицу свака цаст. Стани иза радника и потлацене класе. Одкаци бурлу и његове разбојнике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

08.10.2019 05:55

Срам нека буде сви послодаваца ал тако им власт допушта да могу да раде што хоће.Мишићева лопунда као и они сви .Бјежите одавде ко гдје има нека се сналази....

Name

катастар

07.10.2019 07:53

Отидји Марицу и у Катастар Републике Српске па види како су запослени радници који раде на уговор о дјелу по цетири пет година све тако три по три мјесеца ... Без дана стаза без социјалног осигурања за минималне плате нароцито низерангирани слузбеници. А раде за ДРЗАВУ јер дрзава их плаца и средјују дрзавне земљисне књиге ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре катастар

07.10.2019 08:53

Засто би он исао? Радници су дузни да се упуте у своја права приликом ступања у радни однос, ако им то не казе фирма,тразе пд синдиката онда .