Италијани дочекали Теа...!

Црни дрес, број "44" и рафал од почетка! Магични Милош Теодосић оставио без текста на дебију, 22 поена и седам асистенција за победу Виртуса након драме.  Припомогао је и одлични Стефан Марковић са 10 поена и шест асистенција.

Кошарка 07.10.2019 | 11:29
Италијани дочекали Теа...!
Повреда стопала спречила је Милоша Теодосића (32) да наступи на Светском првенству у Кини и послала га је на дугу паузу. Последњи меч одиграо је 10. августа и Виртус га је лечио и чекао скоро два месеца.

И дочекао!

Тео је дебитовао за некадашњег шампиона Европе у недељу увече и одиграо веома добар меч у победи против Венеције, актуелног шампиона и Партизановог ривала у Еврокупу.

Виртус - Венеција 75:70 (13:19, 22:20, 17:19, 23:12)

У дресу са бројем "44", Тео је постигао 22 поена и одмах показао да ће бити очекивано велико појачање екипи Александра Саше Ђорђевића. Погледајте део његове нападачке роле, којој је додао и седам асистенција за 21 и по минут на паркету.

Само до полувремена убацио је 17!

Амерички центар Винс Хантер био је други стрелац Ђорђевићевог тима са 16 поена, Кајл Вимс додао је 14, а српски интернационалац Стефан Марковић 10, уз шест асистенција.

Са друге стране, Венеција је други пут ове недеље изгубила меч у тесној завршници, јер је слично поражена и у дуелу против Партизана на свом терену, на "отварању" сезоне Еврокупа.

Дуго се чекало на деби Милоша Теодосића у дресу Виртуса из Болоње. Због повреде током припрема са репрезентацијом српски плејмејкер морао је да пропусти прва два кола у италијанском шампионату, као и сусрет са Ратиофарм Улмом у Еврокупу. Али паметно га је Александар Ђорђевић чувао и пустио у ватру тек када је био потпуно спреман. Након велике драме и преокрета, Виртус је на домаћем паркету успео да баци на леђа Венецију, са којом је Партизан играо пре само неколико дана у Еврокупу - 75:70.

Меч је био решаван у последњем минуту у који се ушло са минималном предношћу Виртуса. Теодосић је тада "решио" да подели пар невероватних асистенција, а Винс Хантер и Кајл Вимс су га уредно послушали и донели победу тиму из Болоње.

Када смо већ код Теа, вечерас за њега готово да није било никакве грешке. Прво полувреме завршио је са само једним промашајем из игре и укупно уписаних 17 поена. Наставио је у истом ритму и у другом полувремену. Меч је завршио са 22 поена на свом конту (уз то је уписао седам асистенција), а одлично га је испратио и други српски кошаркаш у редовима Виртуса, Стефан Марковић, који је додао 10 поена.

Међутим, навијачи у Болоњи су се вероватно на почетку овог сусрета хватали за главу и питали шта се то дешава њиховом тиму. Венеција је сипала из сваке могуће позиције, расположен је био Остин Деј, а у стопу је ишао Мајкл Ват. Очас посла на семафору је писало 16:4 за госте, након чега је Александар Ђорђевић затражио минут одмора, што је био увод у велики повратак Виртуса.

Поен за поеном тада је кренуо да ређа Милош Теодосић. Помагали су му донекле Кајл Вимс и Винс Хантер, па је након уводних десет минута кошарке на семафору писало сасвим прихватљивих 19:13 за домаће.

Наставио је Виртус у сасвим добром ритму да игра и у наставку полувремена. Корак по корак су се приближавали Венецији, која је играла сасвим солидно, али није била ни близу оне игре из уводних пет минута. Домаћин је то искористио, у једном тренутку чак и преузео водство, али је тим из Заливског града серијом 5:0, ипак дошао до предности на полувремену – 39:35.

Рововска борба настављена је и по повратку са великог одмора. Александар Ђорђевић је одлучио да Милоша Теодосића пошаље на клупу на почетку треће деонице, али му се то није обило о главу. Виртус се резултатски држао, иако је Венеција константно била у водству. У том ритму ушли смо у последњу четвртину – 58:52.

Потпуно одсуство концентрације виђено је на почетку четврте деонице и у једној, али и у другој екипи. Ређали су се промашаји на све стране, а Виртус и Венеција нису постигли поене читава три минута. Тада је у налет коначно кренуо домаћин који је тројком Вимса, а потом и поенима Хантера дошао на само један поен заостатка.

Венеција просто није могла да се састави у нападу, до поена није стигла читавих пет и по минута, а Вимс је тројком на равно пет минута пред крај довео Виртус и у водство. Разлика у корист домаћина је само наставила да расте како се меч приближавао крају, а након тројке Гембла отишла је на великих 67:60. Али, овакав меч није могао да буде решен без драме - тројкама Брамоса, а потом и ФИлоја, гости су пришли на један поен заостатка на два минута пред последњи звук сирене.

Ни завршница није разочарала. Вимс је поново "одлепио" Виртус на плус три, Ват је вратио на један поен разлике, а Хантер је одвео Виртус на три поена разлике на минут до краја. Теодосић тада није шутирао, али је сјајно дириговао игром и уписао је две лепе асистенције. Винс Хантер је фактички и решио питање победника, одвевши домаће на коначних 75:70.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар