Оптужница у БЧ: Пријетио да ће побити полицајце

Тужилаштво Брчко дистрикта је подигло, а брчански суд потврдио оптужницу против В. В, која га терети да је пријетио да ће побити све полицајце те говорио да у кући има арсенал оружја.

Република Српска 06.10.2019 | 20:37
Оптужница у БЧ: Пријетио да ће побити полицајце
Како је потврђено "Независним", у оптужници се наводи да је он 30. јуна ове године у Брчком, са свог мобилног телефона, не откривајући свој идентитет, три пута, и то у 8.20, 8.23 и 8.46, назвао број 122 у оперативно-комуникацијском центру полиције Брчко дистрикта.

"Иако га је полицајац смиривао, оптужени је дрско и агресивно, а налазећи се при томе у стању битно смањене урачунљивости и пијанства, током сва три разговора, која су трајала највише до око пет минута, изрекао и упутио озбиљне пријетње да ће доћи у ту полицијску станицу и побити све полицајце", наводи се у оптужници.

Оптужени је, додаје се, истицао да је он специјалац из рата из извјесне војне формације и да је у ратном периоду доживио да пред њим другом човјеку одсијеку главу те да озбиљно схвате с ким имају посла.

Додаје се да је пријетио и полицајцу с којим је разговарао и на националној основи уз навођење да ће му доћи кући и заклати га, помињући да је дошао из луднице и да је на све спреман, те да у кући има арсенал оружја.

"То је основано условило подизањем нужног нивоа сигурности тог дана на терену и на нивоу зграде полиције у Брчком, а истовремено изазвало бојазан за безбједност полицајца који су боравили у згради полиције", истиче се у оптужници.

(Независне новине)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Озбиљноо

06.10.2019 18:51

Само ме занима ста се деси са полицајцима који пријете другим лицима да це "слуцајно пасти" и да му се "сваста мозе десити"

ОДГОВОРИТЕ
Name

С Обзиром

06.10.2019 18:54

Да је цовјек све ово изговарио а ниста од наведеног није урадио, оцигледно да се ради о будали. Без обзира,бајбокана му не гине па нека пријети колегама у бајбоками.

ОДГОВОРИТЕ