БЛ: Вегхорст "погурао" Волфсбург ка 2. мјесту!

У претпосљедњој утакмици седмог кола Бундеслиге, Волфсбург је резултатом 1:0 савладао Унион Берлин и паузу ће провести као другопласирани. . .  Вук уједао и у Немачкој: Летећи Холанђанин и Вофзбург на другом месту! Минимални тријумф у граду Фолксвагена.

Фудбал 06.10.2019 | 18:55
БЛ: Вегхорст "погурао" Волфсбург ка 2. мјесту!
Сјајна сезона Бундеслиге се наставља, а поподне нам је донело нову промену на сада већ чувеној табели немачког шампионата у којој седам екипа стаје у само два бода. И оно је дефинитивно у знаку Вукова пошто су након енглеских и немачки били на висини задатка. И не само то, фудбалери из града Фолксвагена на репрезентативну паузу одлазе са друге позиције, тик иза лидера Борусије из Менхенгладбаха, после тријумфа над Унионом из Берлина од 1:0.

Више него заслужена победа екипе тренера Оливера Глазнера која је доминирала током 90 минута борбе са Челичнима из престонице. На крају пресудио је први голгетер фомаћина Холанђанин Вут Вегхорст који је после неколико промашаја ипак успео да донесе тријумф домаћину на пас Хрвата Брекала.

Волфзбург је на овом мечу морао поприлично да промеша састав јер због повреда није било неколико стандардних првотимаца, али је ипак уписан тријумф и са тима скинута стигма да су "1:1 тим" пошто су пре овог кола често играли овим резултатом. Победа ће додатно поправити расположење сјајном тиму који ће ову паузу дочекати са топ позиције.

Што се тиуе Униона њихова бедна форма у Бундеслиги се наставља. Четири везана пораза држе га и даље у зони испадања и изгледа да се Челичнима спрема експресан повратак у Цвајту уколико Урс Фишер не промени нешто у скорије време. 

Екипи Волфсбурга указала се овог поподнева шанса да тријумфом над Унион Берлином стигне до другог мјеста на табели пред одлазак на двоседмичну првенствену паузу.

Није шампион Њемачке пропустио да је искористи, иако су навијачи на Фолксваген Арени први – и једини – гол својих љубимаца морали да чекају скоро 70 минута...

ВОЛФСБУРГ – УНИОН БЕРЛИН 1:0 (0:0)

У пет од шест досадашњих утакмица у Бундеслиги изабраници Оливера Глазнера постизали су гол у првих 45 минута.

Данас су створили четири стопостотне шансе за такво нешто, али ниједна се нашла иза леђа голмана тима из престонице, Рафала Гикјевича, који је у седмом минуту спријечио холандског голгетера Вута Вегхорста да постигне свој чеврти овосезонски погодак.

Преостала три пута током првог дијела, Волфсбургови фудбалери су пољског чувара мреже покушали да матирају ударцима главом.

У 27. минуту се Робин Кнохе убацио из другог плана, али је био непрецизан. Потом се у још бољој шанси од њега осам минута касније нашао Бразилац Вилијам, али је лопта прохујала поред десне стативе гола гостију, док је прво полувријеме закључено стопостотном приликом за Са Сантоса.

Бразилски офанзивац се неочекивано нашао у шанси након грешке дефанзивца Униона Кевена Шлотербека који није интервенисао онако како је желио, Са је шутирао главом из тешке позиције, али би, сматрале су домаће присталице али и тренер Глазнер, било боље да је то учинио ногом.

Вегхорст се спремао да по четврти пут затресе мрежу у 55. минуту и то са бијеле тачке, али га је у томе спријечио – ВАР!

Фаулиран је нападач домаћег састава у шеснаестерцу Берлинаца, арбитар Данкерт је показао на "креч", а потом, након сигнала из контролне собе, промијенио одлуку јер се – Холанђанин непосредно прије пада послужио руком!

Ипак, у 69. минуту, спаса Униону није било.

Три минута раније, Глазнер је на терен умјестио Мехмедија послао Јосипа Брекала, који му се за одужио асистенцијом за Вегхорста.

Овог пута, ништа није било сумњиво – Волфсбург је стигао до гола, а испоставило се и до побједе која га је послала на друго мјесто на табели, иза Борусије из Менхенгладбаха, а испред Бајерна!

БУНДЕСЛИГА - 7. коло

Борусија М. - Аугзбург 5:1 (4:0)
/Закарија 2, Херман 8, 13, Плеа 38, Емболо 83 - Нидерлехнер 80/

Волфсбург - Унион Берлин 1:0 (0:0)
/Вегхорст 69/

Ајнтрахт - Вердер (18.00)

Субота:

Бајер - РБ Лајпциг 1:1 (0:0)
/Фоланд 65 - Нкунку 78/

Бајерн - Хофенхајм 1:2 (0:0)
/Левандовски 73 - Адамијан 54, 79/

Фрајбург - Борусија Д. 2:2 (0:1)
/Валдшмит 55, Бирки 89 аутогол - Витсел 20, Хакими 67/

Падерборн - Мајнц 1:2 (1:2)
/Золински 14 - Квесон 8, Бросински 32 пен/

Шалке - Келн 1:1 (0:0)
/Сердар 72 - Хектор 90+1/

Играно у петак:

Херта - Фортуна 3:1 (2:1)
/Ибишевић 37, Дилросун 44, Дарида 62 - Хенингс 32 пен/

ТАБЕЛА: Борусија М. 16, Волфсбург 15, Бајерн 14, Фрајбург 14, РБ Лајпциг 14, Шалке 14, Бајер 14, Борусија Д. 12, Ајнтрахт (-1) 10, Херта 10, Хофенхајм 8, Вердер (-1) 7, Мајнц 6, Аугзбург 5, Фортуна 4, Унион Берлин 4, Келн 4, Падерборн 1.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар