ПЛ: Очајни Сити поново срушен!

Блицкриг Вулвса за победу на Етихаду! Фудбалери Манчестер ситија поново су одиграли изузетно лоше и остали без бодова против Вулверхемптона, у осмом колу Премијер лиге.  Јавите навијачима Ливерпула: Траоре уништио Сити у сред Манчестера! Играч који је на 72 утакмице у Премијер лиги постигао један, данас је дао два гола на "Етихаду" из два спринта, два бега и два шута.  Нема Кевина, нема ни бодова: Два угриза Адаме Траореа за радост у Ливерпулу, Грађани на -8! Гвардиолин шампионски тим у великим проблемима после пораза на свом терену од Вулвса - 0:2!

Фудбал 06.10.2019 | 17:45
ПЛ: Очајни Сити поново срушен!
Актуелни шампион Премијер лиге кикснуо је трећи пут (један реми, два пораза) у само осам утакмица, па сада има чак осам бодова заостатка за водећим Ливерпулом.

Вулвси су се феноменално бранили, чекали своју шансу из контре, а онда је дочекали у 80. минуту.

Лопта је дошла до Раула Хименеса, који је кренуо у дуел са Отамендијем. Аргентинац је скандалозно одреаговао, избацио самог себе из дуела, те оставио простора Мексиканцу.

Хименес је упослио Траореа, а он лако решио ситуацију један на један са Едерсоном.

Сити је наставио да напада до краја утакмице и успео да створи једну одличну шансу. У 93. минуту Агуеро је имао све у својим рукама, али је шутирао поред гола.

Непун минут касније Вулвси су поново казнили Сити. У малтене идентичној акцији Хименес је поново упослио Траореа, он опет остао сам пред Едерсоном и шутирао под истим углом, савршено прецизно, за коначних 0:2.

Адама Траоре постигао је један гол на 72 утакмице у Премијер лиги наступајући за Астон Вилу, Мидлсбро и Вулверхемптон.

Данас, дао је два...

...на "Етихаду", дому непобедивог састава менаџера Пепа Гвардиоле.

Урадио је то из два ударца на крају два неухватљива спринта у 80. и 94. минуту утакмице 8. кола Премијер лиге после које перфектни Ливерпул има осам бодова предности над највећим ривалом за титулу:

Манчестер сити - Вулверхемптон 0:2 (0:0)!

Видно узнемирен начином на који су се "вукови" Еспирита Санта организовано и хладнокрвно бранили на стадиону са ког су прошле сезоне испраћени са три лопте у мрежи, Гвардиола је још на полувремену направио прву измену када је Кајла Вокера оставио у свлачионици и на бок послао Олександра Зинченка.

Увелико са 76 одсто лопте у ногама, "грађани" су временом постајали само јаловији у нападима према голу Руија Патрисија, који је лако кротио покушаје Серхија Агуера, Рахима Стерлинга, Давида Силве и Ријада Махреза, па је у 60. минуту направио и другу измену и излаз потражио у свежем Бернарду Силви.

Управо је Португалац имао најбољу шансу за гол на утакмици, али је у 76. минуту из одличне позиције тукао право у саиграча, од којег се лопта одбила у гол-аут и тако омогућила Шпанцу да направи и трећу измену - али прву која је довела до конкретних рокада на терену.

Уморног плејмејкера Силву заменио је нападач Габријел Жезус, који је хитро отрчао "горе" и придружио се "Куну" у шпицу.

Неколико напада касније, Илкај Гундоган као централни везни играч није успео у два узастопна покушаја да протури лопту до навале, други слабашан пас "вукови" су задржали у поседу и избацили Раула Хименеза и Траореа у контру док су пред њима били само Николас Отаменди и Фернандињо.

Дугоноги Мексиканац је прво дриблингом оборио Отамендија на задњицу, па поред неодлучног Фернандиња одиграо у простор за Шпанца, а полазник Барсине школе фудбала постигао најважнији гол у каријери. Едерсон је изашао да скрати угао, али је Траоре рутински пласирао лопту поред њега и отрчао на прославу првенца у црно-наранџастом дресу са две хиљада "путујућих" навијача.

Фудбалери Ситија, иако им се у погледу препознавала паника, храбрили су се и позивали на општи јуриш, свесни да имају квалитета да постигну и три гола за десет минута и надокнаду, али су Хименез и Траоре поновили готово идентичну акцију завршену ударцем у исти угао поред поново немоћног Едерсона.

Какав поклон за Ливерпул и Јиргена Клопа пред одлазак на репрезентативну паузу. Највећи ривал Манчестер Сити оклизнуо се на свом терену и поразом од Вулверхемптона од 2:0 подгрејао наде у Мерсисајду да ће се та неколико деценија чекана и фамозна Премијер лига коначно славити на Енфилду у мају следеће године.

Наравно, још увек има много до краја сезоне, свашта још може да се деси у шампионској трци, али минус осам са којима Грађани иду на пузу никако нису оно што је Пеп Гвардиола зацртао у својој глави. Сјајно га је данас прочитао добар тактичар Нуно Еспирито Санто који је сачекао са својом екипом тренутак за шокантни ударац који је приређен у завршници утакмице.

Играо се 80. минут, Раул Хименез је ухватио лопту испред свог шеснаестерца и претрчао скоро читав терен, приде сјајним дриблингом као на пољанчету "поломио кичму" Отамендију и сервирао прлику Адами Траореу за лагану егзекуцију. Исти тандем је био у акцији и у надокнади када су Вукови још једном на брзину ухватили грогиране Грађане, а Адама Траоре другим голом потврдио епитет омиљеног лика у Ливерпулу вечерас. И закуцао ексер у ковчег Грађана.

Тај пораз само је последица доминантне, али и неефикасне партије Манчестер Ситија. Са великим дефанзивним проблемима шампион је од првог минута изгледао рањиво иако је нападао, а видело се да када нема инспирисаног Кевина Де Брујнеа у навали влада прави хаос и нема ко да повеже конце. Промашио је Манчестер Сити бога оца данас, то стоји, али опет то није оправдање за малку игру у одбрани која је онако истумбана личила на скуп несрећника радије него на озбиљну екипу.

Рахим Стерлинг у првом и Давид Силва (два пута) у другом полувремену имали су најбоље прилике за Грађане пре тог несрећног 80. минута. Истина, Вулверхемптон је са неколико промашаја у првом полувремену показао да има амбиције да одигра поштено и откине бар бод домаћину, а тај храбри приступ на крају је награђен вредним тријумфом. Заслуженим, а за главобољу Пепа Гвардиоле чији тим не личи на себе.

У осталим мечевима поподневног програма није било изненађења. Оба лондонска ривала била су успешна, с тим да је импресивнији био Челси који је као гост згромио Саутемптон са 4:1. Импресивно делује млади тим Френка Лампарда који из меча у меч игра све боље и показује да израста у добру екипицу. Блистали су Абрахам и Маунт који су постигли по гол, а тренера Плаваца радује и што се у стрелце уписао и резевиста Батшуаји којем је асистирао заборављени Пулишић. Можда се и млади Американац прибуди. 

Арсенал је на Емиратима добио Борнмут са 1:0, а погодак за тријумф постигао је Давид Луиз већ у деветом минуту.

За то време у Лондону, "тобџије" су се радовале минималној, али важној победи над - за њих - традиционално неугодним Борнмутом.

Првенац у дресу Арсенала вредан три бода против ривала за излазак у Европу постигао је новајлија из Челсија, Давид Луиз.

Арсенал - Борнмут 1:0 (1:0).

Бразилац је био највиши у скоку после корнера који је у 9. минуту игре на "Емирејтсу" извео Никола Пепе и ударцем главом постигао први погодак у црвено-белом, после 18 постигнутих у два наврата у плавом дресу градског ривала.

Луиз је постигао и осам голова за Пари сен Жермен, шест за Бенфику и три за репрезентацију Бразила.

Југо-западно од престонице, Челси је наставио да се опоравља од везаних пораза од Валенсије у Лиги шампиона и Ливерпула у првенству.

Четврту у низу, а другу у борбама за бодове, момци Френка Лампарда остварили су на "Сент Меризу" чије су мреже редом тресли Тами Ејбрахам у 17, Мејсон Маунт у 24, Нголо Канте у 40. и, за крај, повратник у клуб са позајмице, Мичи Батшуај у 89. минуту сусрета.

Саутемптон - Челси 1:4 (1:3).

Навијачи "светаца" надали су се да ће гол Данија Ингса у 30. минуту за повратак на гол заостатка можда довести и до освајања бода после везаних пораза од Борнмута код куће и Тотенхема на страни, али су "плавци" до полувремена поново побегли првим голом Кантеа ове сезоне, а онда у финишу четврту победу у лиги учинили још ефектнијом.

Челси је лако изашао на крај на гостовању Саутемптону и победио резултатом 4:1.

Већ у 17. минуту гости су повели, када је Хадсон-Одоио феноменално упослио Ејбрахама, а млади нападач још боље одреаговао и лобовао Гана.

Седам минута касније Челси је повео преко Маунта, да би наду домаћину у 30. минуту вратио Ингс.

Ипак, већ до краја првог полувремена поново је било +2, када је нови гол убележио Канте, на асистенцију Алонса.

У другом полувремену није било претерано много акције, све до 89. минута. Тада су Лампардови резервиси Пулишић и Батшуаи добро комбиновали и поставили резултат на коначних 4:1.

Арсенал је одиграо солидан меч против лако лошег Борнмута и победио резултатом 1:0 на свом терену.

Стрелац првог и јединог гола био је Давид Луиз у деветом минуту, када је искористио центаршут Пепеа.

Средином првог полувремена Пепе је пропустио једну добру прилику, да би затим био срушен у казненом простору ривала. Иако је пенал био очигледан и ВАР је био употребљен, одлучено је да најстроже казне не буде.

У другом полувремену Арсенал је имао циљ да сачува своју мрежу и није претерано ризиковао. Борнмунт није показивао нападачу потентност коју поседује, па је прилику имао само преко Лерме у 51. минуту.

Оба менаџера су направила по три промене у другом полувремену, а мреже су остале мирне.

Резултати 8. кола:

субота

Брајтон – Тотенхем 3:0 (2:0)
/Мопај 3, Коноли 32, 65/

Барнли – Евертон 1:0 (0:0)
/Хендрик 72/

Ливерпул – Лестер 2:1 (1:0)
/Мане 40, Милнер 90+5 - Медисон 80/

Норич – Астон Вила 1:5 (0:2)
/Дрмић 88 - Весли 14, 30, Грилиш 49, Хурихејн 61, Луиз 83/

Вотфорд – Шефилд јунајтед 0:0

Вест Хем – Кристал Палас 1:2 (0:0)
/Алер 54 - Ван Анхолт пен 63, Ају 87/

недеља

Арсенал - Борнмут 1:0 (1:0)
/Луиз 9/

Манчестер сити - Вулверхемптон 0:2 (0:0)
/Траоре 80, 90+4/

Саутемптон - Челси 1:4 (1,:3)
/Ингс 30 - Ејбрахам 17, Маунт 24, Канте 40, Батшуаи 89/

Њукасл - Манчестер јунајтед 18.30

Табела: Ливерпул 24, Сити 16, Арсенал 15 Лестер 14, Челси 14, Кристал Палас 14, Вест Хем 12, Барнли 12, Тотенхем 11, Борнмут 11, Вулверхемптон 10, Јунајтед (-1) 9, Брајтон 9, Шефилд јунајтед 9, Астон Вила 8, Саутемптон 7, Евертон 7, Норич 6, Њукасл (-1) 5, Вотфорд 2.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар