НБА не дâ на Кину!

Власник Рокитса оштро реаговао због подршке Хонгконгу! Већински власник Хјустон Рокитса Тилман Фертита критиковао је генералног менаџера Дарила Морија због његовог твита.

Кошарка 08.10.2019 | 11:29
НБА не дâ на Кину!
Мори је на званичном Твитер профилу пружио подршку грађанима Хонгконга, који већ недељама протествују на улицама града.

Међутим, како је НБА велико тржиште и како има велики приход од кинеског тржишта, Фертита се одмах јавио да искритикује Морија како Рокитси нису политичка организација.

"Дарил Мори не прича у име Хјустон Рокитса. Наше присуство у Јапану је због промоције НБА и ми нисмо политичка организација", написао је Фертита.

Демонстранти недељама уназад протествују на улицама Хонгконга, стотине људи је повређено, а све због тога што влада применила одредбе Закона о ванредним мерама који је последњи пут примењен пре више од пет деценија.

"Протести су започели због планова – касније замрзнутих – који би омогућили екстрадицију из Хонгконга у Кину. Али они су се сада проширили тако да одражавају шире захтеве за демократским реформама", написао је раније ББЦ.

Како Кина и НБА имају одличну сарадњу, у смислу да су Кинези "луди" за њиховом кошарком, Фертита је оштро осудио твит Морија, који је убрзо избрисао оно што је написао.





Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар