Ипак Звезда на Косово стиже!

У среду против Трепче у Митровици.  Куп утакмица Трепча - Црвена звезда дефинитивно у Косовској Митровици! Дуел шеснаестине финала Купа Србије заказан је за среду у 14 часова.

Фудбал 06.10.2019 | 21:18
Ипак Звезда на Косово стиже!
Екипа Трепча дочекаће Црвену звезду 9. октобра на свом терену, упркос противљењу тзв. Фудбалског савеза Косова!

Та организација, на челу са председником Агимом Адемијем заузела је очекивано тврд став, након што је жребом одлучено да првак Србије у 1/16 финала националног Купа гостује Трепчи.

Пуштали су дезинформације, да ће та утакмица бити премештена у Београд, на стадион Чукаричког, али на крају су победили фудбал и спорт, у складу са препорукама ФИФА и УЕФА, које су се све време залагале за одигравање меча у Косовској Митровици.

Ипак одлази Црвена звезда у Косовску Митровицу. После доста полемике, не само фудбалских, већ и политичких питања, пре свега око процене безбедности, одлучено је да се одложени дуел шеснаестине финала Купа Србије игра како је жребом и предвиђено. На терену Трепче.

У међувремену су се рађале различите идеје. Митровчани су предлагали замену домаћинства и гостовање на стадиону „Рајко Митић“, фигурирао је као опција терен Чукаричког на Бановом  брду, данас се могло чути да ће Фудбалски савез Србије понудити неко од игралишта Спортског центра у Старој Пазови, али је на крају горуће питање скинуто с дневног реда тако што ће црвено-бели путовати на Косово и Метохију. Само, не у Звечан, где Трепча иначе игра утакмице у Српској лиги „Запад“, већ у Косовској Митровици.

"Наша жеља је била да се меч игра у Косовској Митровици и неизмерно смо срећни што је испуњена. Готово сваке године смо одлазили на Космет и знамо колико је то битно нашем народу, колико се радују нашим спортским успесима и колико их радује наш долазак на ову утакмицу", изјавио је генерални директор црвено-белих Звездан Терзић.

Он је навео да очекује "пун стадион, добру игру оба тима и коректно понашање - како на терену тако и на трибинама".

Терзић се уједно захвалио ФИФА и УЕФА на подршци и изразио наду "да ће све протећи у духу спорта и фер плеја".

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је са челницима Звезде и оценио да ће предстојећа утакмица представљати "велико охрабрење за српски народ" који живи на територији самопроглашене "државе Косово".

Ђурић је подсетио да је УЕФА усвојила став и обавестила покрајински савез - да Црвена звезда и Трепча имају права да играју и додао да је уверен да ће бити омогућено нормално одвијање те утакмице.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар