Тео: Некад је и боље да неке снове не оствариш!

"Никако не бих волео да будем део онога што се дешавало прошле сезоне у финалу АБА лиге", каже плејмејкер италијанског Виртуса, који се летос озбиљно доводио у везу са Црвеном звездом мтс.

Кошарка 06.10.2019 | 13:23
Тео: Некад је и боље да неке снове не оствариш!
У екстази су били навијачи Црвене звезде мтс летос када се причало да би Милош Теодосић коначно могао да задужи црвено-бели дрес. Недељама су веровали да ће се то догодити, али је сјајни плејмејкер, ипак, изабрао Виртус из Болоње.

Зашто, питање је на које тешко да ћемо ускоро сазнати прави одговор, али један од разлога Теодосић је навео гостујући у емисији ТВ Арена Спорт, сниманој у Болоњи.

"Никако не бих волео да будем део тога што се дешавало прошле сезоне у финалу АБА лиге", изјавио је 32-годишњи Ваљевац, мислећи вероватно на инциденте и тензију који су обележили дуеле црвено-белих и подгоричке Будућности.

У сваком случају, сада је јасно да у каријери неће носити дрес вољеног клуба.

"Сада мислим да више не постоји реална опција. Јако сам желео, али некада је и боље да неке своје снове не оствариш, него да не буде онако како си у својој глави замишљао", сматра Теодосић.

Капитен репрезентације због повреде је пропустио минуло Светско првенство, на којем је наша селекција подбацила испавши у четвртфиналу од Аргентине.

"Мислим да је ово резултат који нико није очекивао... Не треба заборавити да је ово било јако квалитетно првенство. Изгубили смо у четвртфиналу, које је најбитнија утакмица на Светском првенству. Изгубили смо од сјајне екипе. Не могу да кажем да се играчи нису борили, видела се огромна жеља код њих, али остаје жал. Ово је била велика шанса да се уђе у финале и нападне злато", разочарано је констатовао Теодосић.

"Мало нам се и обило о главу то што нисмо имали озбиљну утакмицу у групи. Добијали смо по 30-40 разлике, прилично лагано и можда је зато дошло до неког опуштања".

После турнира у Кини разговарао је са Богданом Богдановићем, ком је у његовом одсуству припала улога лидера на паркету.

"Чуо сам се са Богданом. Изузетно му је тешко пало. Јако ми је криво што нисам био тамо да помогнем, али не треба заборавити да смо имали доста проблема са екипом и повредама. Лучић је кренуо да игра из повреде, Бјелица је током турнира имао проблема са коленом... Мораће да прође време, да се слегну утисци па да се направе озбиљне анализе".

Рекао је Теодосић и да му је било јако тешко да Мундобаскет прати као навијач.

"Било ми је јако тешко да гледам, посебно јер сам се надао да ћу ићи са њима. Вратио сам се са припрема да урадим прегледе. али ми је речено да морам да паузирам. Можда сам и могао да одем али би већ била завршена група, а ја не бих могао да играм без тренинга и зато смо одлучили да не идем у Кину", објаснио је.

Говорио је и о искуству у НБА лиги, где је био члан Лос Анђелес Клиперса, али се није наиграо.

"Отишао сам са 30 година, што је касно. Да сам отишао са 24-25, као Богдан, мислим да бих направио доста више. Али не кајем се, пробао сам и уверио се да је то стварно најбоља кошаркашка лига".

Објаснио је и зашто је изабрао Виртус из Болоње.

"Имао сам још неке опције које су биле реалне и које сам разматрао. Ово ми је био изазов више, да дођем у екипу која дуго није направила успех и пробамо нешто да урадимо. Можда не ове сезоне, али надам се следеће".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар