ТУР: Три пенала хоћу ја...!

Јевтовић даје и промашује! Коња до ногу потукла Касимпашу – 4:1.  Галата не уме да победи! Трећи везани реми екипе Фатиха Терима.

Фудбал 06.10.2019 | 09:35
ТУР: Три пенала хоћу ја...!
Коња је дефинитивно највећи хит турског првенства. Тим за који игра некадашњи везиста Партизана Марко Јевтовић до ногу је потукао Касимпашу (4:1) и стигао до друге позиције на табели.

Дуго ће се памтити данашњи меч. Један од јунака тријумфа гостију био је поменути Јевтовић. Високи везиста је из пенала постигао други погодак у сезони, пошто је понетирао и пре седам дана против Кајзерија. Међутим, имаће шта домаћи играчи да кажу арбитру Токату. Делилац правде је чак три пута показао на белу тачку у корист гостију. Један пенал је искористио Јевтовић, други је промашио... А трећи је у гол претворио Мија.

Меч се отворио у 20. минуту. Тада је Јонсон шутирао са дистанце, голман домаћих је кратко одбио лопту, а на њу је натрчао Сахинер и погодио. Јевтовић је до поготка стигао у 44. минуту. Био је то чист једанестерац, пошто је лопта у руку погодила Рамадана. Биран финиш првог полувремена оплемењен је са још два гола.

И у наставку је било шта да се види. Озтурк је одбранио пенал Јевтовићу. А Мију је поставио коначан резултат.

Галата не уме да победи! Трећи везани реми екипе Фатиха Терима.

Седам утакмица, четири ремија, свега две победе и то две везане у трећем и четвртом колу. Галатасарај је данас још једном показао напачку немоћ, пошто је остварио и трећи везани реми у првенству, овога пута на гостовању Генчлербирлигију у Анкари - 0:0.

Екипа Фатиха Терима је јалово нападала током највећег тока утакмице, имала је чак и 70 посто лопту у свом поседу, али је тек два пута гађала у оквир гола Озбира, што је било недовољно да би се дошло и до гола. Са друге стране, Генчлерова одлука да се орјентише на контранападе деловала је знатно конкретније, али домаћин такође није успео да крунише неколико одличних прилика, па је морао да се задовољи освојеним бодом, посебно што је у самом финишу играо са играчем мање због другог жутог картона за Огуза.

Галатасарају ће озбиљно пријати предстојећа репрезентативна пауза, после којег га чека меч са Сивасом код куће, па окршај са Реалом у Лиги шампиона, такође у Истанбулу.

ТУРСКА 1 - 7. КОЛО: 

Петак

Фенербахче - Анталија 0:1 (0:1)
/Акјол 6/

Малатија - Денизли 5:1 (2:0)
/Јаховић 28пен, 61пен, 69, 90+2 - Родаљега 65/

Субота

Касимпаша - Коња 1:4 (1:3)
/Сари 45+3 - Сахинер 19, Јевтовић 44 пен, Мија 45+1 и 63/

Гецтепе - Кајзери 4:0 (3:0)
/Озтурк 7, Ајдогду 42, Наполеони 45, 51/

Генчлербирлиги - Галатасарај 0:0



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар