ПЛ БиХ: Побједа Радника, реми у дербију! И још...

"Нула" у Мостару, Тузла сити опет на врху! Дерби без голова одиграли су Зрињски и Сарајево, Тузла сити сигуран за повратак на прво мјесто, Радник је након исрцпне борбе дошао до побједе над Слободом, а Челик је надиграо Широки Бријег на "Билином пољу".

Фудбал 05.10.2019 | 23:48
ПЛ БиХ: Побједа Радника, реми у дербију! И још...
Првог дана викенда играле су се четири утакмице 12. кола Премијер лиге БиХ. Дерби је, свакако, био окршај шестоструког шампиона Зрињског и актуелног освајача дупле круне Сарајева, а за 90 минута, погодака није било.

У првом полувремену најизгледније шансе за гол виђене су у 28. минуту, кад је голгетер гостујућег састава Мерсудин Ахметовић погодио стативу, те у 39. минуту, кад је Владан Ковачевић сјајном интервенцијом спријечио Станишу Мандића да доведе Зрињски у вођство.

Осим тога, први дио меча понудио је још двије опасне ситуације. Прво је у 11. минуту запријетио Иван Чурјурић након центаршута Адвана Кадушића са десне стране, али се голман Сарајлија Владан Ковачевић није дао изненадити, да би три минута касније први шут у оквиру гола упутио и гостујући тим и то преко Бењамина Татара, али је Иван Бркић био добро постављен, "избоксовавши" лопту у поље.

Силовито су "племићи" ушли у наставак, пропустивши да реализују двије стопостотне шансе за гол у првих десет минута.

Након пет минута игре, Томислав Барбарић је уздрмао пречку из слободног ударца досуђеног након прекршаја над Миљаном Говедарицом, да би недуго након тога Чурјурић веома добро шутирао, а Ковачевић "ишчупао" лопту испод пречке и послао је у корнер.

У 65. минуту главни судија Милош Гиговић показао је директан црвени Анелу Хебибовићу због приговора након једног прекршаја, што је био сигнал изабраницима Харија Вукаса да још офанзивније крену ка голу Сарајева, које у другом дијелу, практично, ништа није показало, а могло је да вади лопту из своје мреже у 75. минуту, када се пред голом Ковачевића обрукао Иван Лендрић.

До краја меча, тим Сарајева успио је да се одбрани од налета домаћег тима и може да се констатује да гост, ипак, мора да буде задовољнији бодом.

Додајмо да су гостујући фудбалери на терен изашли у мајицама са ликом Ведрана Пуљића, навијача Сарајева, од чије погибије се овог октобра навршава десет година.  Овај потез "бордо" тима присталице домаћег састава испратиле су звиждуцима…

На Градском стадиону у Бијељини копља су укрстили Радник и Слобода, а до побједе је дошао Радник, уписавши шесту побједу у посљедњих седам утакмица.

До предности су у деветом минуту стигли гости, поготком Едиса Смајића.

Са десне стране је центрирао Амар Бегановић, а лопта се од Тонија Ливанчића одбила до Смајића, који лако матира Билобрка, чији саиграчи су сматрали да се фудбалер Тузлака налазио у офсајду, али је поновљени снимак показао да недозвољене позиције није било.

Изабраници Младена Жижовића су током првог дијела преокренули резултат. Прво је након слободног ударца Велибора Ђурића у 21. минуту поменути Бегановић затресао властиту мрежу, да би десет минута касније добру асистенцију капитена свог тима искористио Недим Мекић.

Међутим, на паузу између два полувремена ипак се отишло при "иксу", а главни "кривац" је Демир Пецо, који је послије лошег враћања лопте ка Билобрку направио једанаестерац, који је у гол, у 42. минуту, претворио Омар Пршеш.

Ипак, његову грешку у другом полувремену успио је да исправи Карић, који је након центаршута Недима Мекића главом матирао Николу Лакића за тријумф и тренутну четврту позицију на табели.

У Зеници су играли Челик и Широки Бријег, након првог полувремена није било погодака, а у друго су гости ушли са играчем мање јер је због прекршаја као посљедњи играч црвени картон добио Бранимир Ципетић.

У наставку је Челик, на чијој клупи је данас дебитовао Славиша Божичић, био тај који је имао више од игре, трудили су се Зеничани да искористе бројчану надмоћ на терену а након што своје шансе нису искористили Љубиша Пецељ, Анте Блажевић и Ведран Врховац, јесте Аидин Махмутовић и то два пута!

Прво се након једне акције свог тима у 83. минуту нашао сам на лијевој стативи гола Широког Бријега и главом "поспреми" лопту у мрежу, а потом погодио и у првом минуту судијске надокнаде дошавши до одбијене лопте након ударца Шевкије Ресића.

Послије првих 45 минута, мреже су мировале и на Тушњу, гдје су играли Тузла сити и Звијезда 09.

Ипак, у наставку су домаћи, којима је данас први пут као тренер командовао Елвир Баљић, показали да су далеко квалитетнији састав од ''фењераша'', постигавши три поготка за 19 минута.

Прво је у 53. минуту погодио Мирсад Рамић, затим је властиту мрежу шест минута касније затресао Никола Станишић, а све је било јасно у 72. минуту када је Самир Бурић био прецизан за 3:0.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БиХ – 12. коло

Челик – Широки Бријег 2:0 (0:0)
/Махмутовић 83, 90+1/

Радник – Слобода 3:2 (2:2)
/Бегановић 21 а.г., Мекић 35, Карић 71 - Смајић, Пршеш 42 пен/

Тузла сити – Звијезда 09 3:0 (0:0)
/Рамић 53, Станишић 59 а.г., Бурић 72/

Зрињски – Сарајево 0:0

Недјеља:

Младост – Вележ (15.30)
Борац – Жељезничар (17.30)

ТАБЕЛА: Тузла сити 24, Сарајево 24, Жељезничар (-1) 23, Радник 21, Зрињски 20, Челик 16, Борац (-1) 15, Широки Бријег 14, Слобода 13, Вележ (-1) 11, Младост (-1) 8, Звијезда 09 3.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар