Прва лига РС: Нови тријумфи Крупе и Рудара!

Гости уписали три побједе – све три резултатом 0:1. Једини домаћин који је данас славио била је Славија.

Фудбал 05.10.2019 | 23:38
Прва лига РС: Нови тријумфи Крупе и Рудара!
Бодовно одстојање између првопласиране Крупе и другопласираног Рудар Приједора остало је исто (три бода) и након деветог кола Прве лиге Републике Српске.

Изабраници Зорана Марића успјешно су пребродили гостовање у Дервенти код Текстилца уписавши побједу резултатом 0:1, а човјек одлуке био је Никола Дујаковић, који је мрежу "кројача" затресао у посљедњем минуту првог полувремена.

На изазов су одговорили и "рудари", који су истим резултатом тријумфовали у Бањалуци над Жељезничар Спорт тимом, а тренутак одлуке догодио се у 28. минуту, када је погодио повратник у табор Приједорчана из табора бањалучког Борца Бојан Буразор.

Резултатом 0:1 завршен је још један меч, онај у Брчком, гдје је гостовала екипа Подриња, која је захваљујући поготку Драгана Дошле из 20. минута прволигашки "фењер" препустила управо Брчацима.

Утакмица са највише голова одиграна је у Источном Сарајеву, гдје је Славија након преокрета дошла до побједе над Алфа Модричом. Гости су повели већ у првом минуту поготком Стефана Тривана, али су домаћи у другом полувремену стигли до тријумфа погоцима Марка Марковића у 48. и Николе Бјелоша (промашио пенал у 4. минуту, оп.а.) у 78. минуту.

ПРВА ЛИГА РС – 9. коло

Текстилац – Крупа 0:1 (0:1)
/Дујаковић 45/

Жељезничар СТ – Рудар Приједор 0:1 (0:1)
/Буразор 28/

Јединство – Подриње 0:1 (0:1)
/Дошло 20/

Славија – Алфа Модрича 2:1 (0:1)
/Марковић 48, Бјелош 78 - Триван 1/

ТАБЕЛА: Крупа 22, Рудар Приједор 19, Козара 11, Алфа Модрича 10, Славија 9, Жељезничар СТ 8, Текстилац 8, Подриње 8, Јединство 6.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар