Милојевић пред Крушевац...

Све што сам рекао је истина, не упирем прстом. . .  Стратег српског шампиона говорио је о својој изјави након дуела са Олимпијакосом, а најавио је и предстојећи сусрет у Крушевцу. . .

Фудбал 06.10.2019 | 12:26
Милојевић пред Крушевац...
Фудбалери Црвене звезде у овом колу домаће Суперлиге гостују Напретку у Крушевцу, а пред тај меч тренер Владан Милојевић одржао је конференцију за штампу на којој се осврнуо на претходне резултате свог тима.

Он је рекао да је његова екипа извукла много поука после "вечитог" дербија, после ког се "увукао немир", и да су црвено-бели изашли "јачи" из свега с упркос искушењима на којима су били.

"Увукао се немир. Не можете све у животу да имате. Не постоје проблеми, постоје искушења, а ми смо били на озбиљном искушењу. Има разлог зашто је то дошло тада. Сваки пут када се нешто лоше деси, десило се зато што је требало. Супер ако можете да извучете поуке, ако не, онда сте у великом проблему, а мислим да смо ми много поука извукли. Такав је живот, искушења и треба да дођу", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре.

Звезда је пре две недеље изгубила од Партизана, чему је посвећена велика пажња. Потом су уследиле првенствене победе над Вождовцем и Мачвом и потом Олимпијакосом у Лиги шампиона.

Милојевић је био љут после дуела са Олимпијакосом у уторак, што се одразило у његовој изјави после те утакмице. Ипак, он мисли да није важно како је наступио, већ да је потребно окренути се наредним мечевима.

"Не бих рекао да сам имао емотиван наступ. Казао сам шта сам желео. То је све за заборав, идемо даље. Не бих давао простора да причамо о томе. Није то излив емоција. Само сам рекао истину и оно што јесте. Није ми била намера да упирем прстом. Шта сам имао да кажем, рекао сам, онај ко се препознао - препознао се, ко није - није. То је срамота, не безобразлук. Ко се препознао и нашао, свако нек одговара за себе", казао је шеф струке српског шампиона четири дана после тога.

Црвена звезда има три бода у Лиги шампиона. Први у групи је немачки Бајерн који је чак са 7:2 победио Тотенхем. Црвено-белима следи дуел са енглеским клубом.

"Занимала нас је само утакмица са Олимпијакосом. Не гледамо друге резултате, не може да се упоређује. То су све велике, веома добре екипе. Неко има добар, неко лош дан. Не бих то посебно да коментаришем. Тотенхем је и даље феноменална екипа, толико јака и стабилна. То се уопште неће одразити на њих", навео је тренер Звезде.

Упитан је да коментарише изјаву голмана Тотенхема Уга Лориса да енглески клуб планира да освоји свих шест бодова против Звезде, на шта је рекао: "Они планирају, а Бог одлучује".

Посебну пажњу због грешака и лоше игре скренуо је холандски фудбалер Раџив ван ла Пара, за кога је Милојевић рекао да има његово поверење.

"Звезда је захтеван клуб. Очекивања су велика. Дошао је на крају прелазног рока, скаутирали смо га, гледали... Нов је амбијент, нема прилагођавања и деси се да играч игра добро, онда је то супер, а неко не одигра. То нам се десило и прошле године на крају прелазног рока, када поједини нису одиграли на нивоу. Испало је да су промашени и тако даље. Много рано доносимо закључке. Хајде мало да им дамо простора и времена да се прилагоде. Није тако лако када све промените. Волели бисмо да јесте. Бићу стрпљив са Ван ла Паром. Може боље, у то сам убеђен, само му треба дати времена да се адаптира. Треба бити посебно стрпљив са њим", рекао је Милојевић.

Изразио је наду да ће играчи попут Милоша Вулића, једног од хероја у дуелу са Олимпијакосом, као и Алексе Вукановића, наставити да користе шансе које им се указују.

"Не волим да причам посебно о играчима. Дошли су овде јер заслужују да носе дрес Црвене звезде. Веома су квалитетни играчи, на њима је да раде и да искористе шансу кад год је добију. У тиму увек неко одскочи, сада је то био Вулић, можда буде опет или неки други играч", рекао је Милојевић.

Црвена звезда ће имати четири репрезентативца Србије, пошто су позиве добили Немања Милуновић, Марко Гобељић, Милан Павков и Милан Родић.

"Увек сам срећан када имам играче који носе дрес репрезентације. Ако постоји круна, што се тиче националног набоја то је игра у репрезентацији. Сан сваког од нас је да носи грб репрезентације своје државе. Тако гледам, то је круна нечега што можете да радите у фудбалу. Веома сам поносан што Звезда има репрезентативце и мислим да они заслужују тај позив и надам се да ће га оправдати својим играма и понашањем", казао је Милојевић.

Звезда ће од 16.00 гостовати Напретку у Крушевцу, у 11. колу Супер лиге Србије.

"Веома нам је битна утакмица. Првенство нам је приоритет. Много смо се истрошили после Олимпијакоса, али мислим да ћемо добро да се спремимо", рекао је Владан Милојевић.

Тренер црвено-белих је навео да има проблема са играчким кадром, да је неизвестан наступ Хозеа Кањаса, док у тиму очекује Милана Павкова са којим због повреде није желео да ризикује против Олимпијакоса.

Милојевић је навео да је наредни ривал Напредак веома добра и талентована екипа.

"Чека нас једно од тежих гостовања, у домену најтежих. Имам само речи хвале за Напредак. Прави локал-патриотски клуб, сви Крушевљани га веома воле. Атмосфера је увек узаврела. Напредак је у овом прелазном року доста изменио тим, отишли су многи носиоци. Амбициозни председник је покушао и доста тога доброг урадио, донео је свежу крв. Спремићемо се најбоље могуће", рекао је Милојевић.

Тренер црвено-белих је на крају позвао навијаче да помогну његовом тиму у Крушевцу, у мечу у ком би могли да продуже низ добрих игара и одрже корак са ТСЦ-ом из Бачке Тополе на врху табеле.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар