Хаос на премијери филма у Њујорку (ВИДЕО)

Албанска дијаспора у Њујорку организовала је протесте на премијери филма „Тежина ланаца 3“ редитеља Борис Малагурског. Демонстранти су узвикивали „УЧК“, а један од њих је ухапшен.

Свијет 05.10.2019 | 17:55
Хаос на премијери филма у Њујорку (ВИДЕО)
Редитељ је поручио демонстрантима да истина излази на видјело и да не могу више да је гуше. 

„Премијеру сам посветио њујоршкој полицији, која ми је обезбедила пратњу до биоскопа и чувала публику која је улазила да гледа филм“, рекао је Малагурски.

Претходно је група „Албански корени“ преко Фејсбука позвала на протесте поводом премијере филма „Тежина ланаца 3“ у Њујорку.

„Стоп српској пропагандној машини“,написано је на Фејсбуку поменуте груп. Протест је заказан само сат времена прије премијере филма испред „СВА Театра“.

Борис Малагурски је за Спутњик изјавио да тај позив значи да су албански екстремисти признали да је он пријетња за њихов пројекат лажне државе Косово.

„Ово је јасан покушај застрашивања и провоцирања, са циљем да спрече пројекцију мог филма. Мене су описали као противника косовске независности и бораца ОВК. После забране уласка на Косово од стране бившег премијера Рамуша Харадинаја, албански екстремисти су поново признали да сам претња за њихов пројекат лажне државе Косово, овог пута у Њујорку", прокометарисао је Малагурски за Спутњик.

Он је позвао све Србе и поштене Американце да дођу на премијеру ’Тежине ланаца 3‘ у Њујорку, али и у осталим градовима широм Сјеверне Америке, да албанским екстремистима заједно покажу да их се не плаше, да не могу да угуше истину, да ц́е свијет сазнати шта се дешава на нашим просторима и да ц́е правда кад-тад побиједити.

Свјетска премијера документарног филма „Тежина ланаца 3“ одржана је у Чикагу 28. септембра.

Трец́и дио контроверзне документарне трилогије српско-канадског филмског режисера Бориса Малагурског у 120 минута објашњава како војно-индустријски комплекс, моц́не корпорације и политичке интересне групације угрожавају наше здравље и голи опстанак, фокусирајуц́и се на примјер Србије и других држава широм свијета, попут Италије и Боливије.

Кроз анализу НАТО бомбардовања Србије осиромашеним уранијумом, што је довело до пораста у броју малигних обољења код грађана и до еколошке катастрофе, филм објашњава како је наш простор постао експериментална лабораторија великих сила.



(БН/Агенције)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Чича Глиша

05.10.2019 16:08

Свака част Малагурском на храбрости и упорности. Оно што треба да ради држава Србија је пало на леђа једног појединца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора

05.10.2019 18:06

Свисе требамо борити да правда испливава на видјело.

Name

Децко

06.10.2019 08:45

Дора, уци српски језик!

Name

Истином и само истином поразити

05.10.2019 16:10

Свака цаст Борисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радана

05.10.2019 16:20

Малагурски је геније!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

05.10.2019 16:23

Малагурског за предсједника . Подрска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Такоје то код срба

05.10.2019 17:10

Да,он је солиста и свака му част. Нажалост, умјесто да се моћни властодршци укљуће пуном паром. Препаметан за оне који владају, па се не уклапа у постојећу хијерархију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подршка

05.10.2019 17:41

Овом младом човјеку, који је схватио суштину дешавања у вези са Косовом, а показао се бољи родољуб и храбрији војник у миру, од државних, салонских дипломата. Свака част на одлучној упорности да се сазна истина о Косову, о народу који су таоци свих умијешаних "играча"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

06.10.2019 08:54

Свака цаст за храброст овог младог цовјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

06.10.2019 09:05

БРАВОООО ГУРКЕ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

27.10.2019 07:27

Умјесто да овај самозвани заштитник срба помогне пројекције оваквих филмова он купује авионе и хеликоптере да нас тим задужења докрајци. Свака част ГОСПОДИНЕ Малагурски велику ствар радите. Молба, посветите један документарни филм, како је велики "вођа" уништио и опљачкао РС и српски народ. Хвала.

ОДГОВОРИТЕ