Шангај: Троицком баш не иде, Џумхур на корак!

Пут до главног жреба пун трња! Џумхур на корак од главног жријеба Шангаја.  За пласман у главни жријеб бх. тенисер играће против Италијана Марка Чекината, 65. играча на АТП листи. Троицки заустављен у првој рунди квалификација за мастерс у Шангају.

Тенис 05.10.2019 | 18:27
Шангај: Троицком баш не иде, Џумхур на корак!
Виктор Троицки покушава да се врати у некадашњу форму и у топ 100.

Српски играч проживљава тешке тренутке у каријери, током које је био и 12. на свету.

Последњих месеци Троицки се озбиљно мучи да на турнирима вишег ранга избори пласман у главни жреб. Заправо од јула није отишао даље од једног или два кола квалификација.

Црну серију наставио је и у Шангају. Претрпео је пораз на старту од Хуана Игнасија Лондера из Аргентине - 6:4, 7:6 (7:4).

Последњи пут нешто дуже на једном месту задржао се у Њупорту, средином јула, на турниру АТП серије 250 када је после два кола квалификација успео да забележи и једну победу у главном жребу.

Након тога у Атланти, на турниру исте категорије, пао је у првој рунди квалификација, у Вашингтону на турниру серије 500 направио је корак даље, а онда је на два мастерса, у Торонту, и сада у Шангају, заустављен је на старту.

Српски тенисер уписао је четири пораза у низу, укључујући и неуспешан наступ на челинџеру у Казахстану, где је као шести носилац претрпео пораз у првом мечу.

Мастерс у Шангају стартује у понедељак, а уз Новака Ђоковића, који брани трофеј, наступаће јоиш тројица српских играча - Филип Крајиновић, Душан Лајовић и Миомир Кецмановић.

Босанскохерцеговачки тенисер Дамир Џумхур пласирао се у финале квалификација за АТП турнир Мастерс серије 1000 у Шангају, који се игра за наградни фонд од 7,4 милиона долара.

Џумхур је на старту квалификација побиједио Јапанца Тацуму Итоа са 4:6, 7:6, 6:2.

За пласман у главни жријеб бх. тенисер играће против Италијана Марка Чекината, 65. играча на АТП листи.

Биће то њихов седми дуел на АТП туру, а Џумхур је до сада славио два пута - 2016. у Дохи и прије двије седмице у Жухаију.

Извор: мондо.рс/мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар