Тони Паркер: Евролига је европски НБА!

АСВЕЛ има најмањи буџет! Некадашњи француски кошаркаш Тони Паркер у разговору за "Екип" рекао је да је поносан на успехе свог АСВЕЛ-а.

Кошарка 05.10.2019 | 20:59
Тони Паркер: Евролига је европски НБА!
Паркеров тим се вратио у Евролигу и одмах декласирао трофејни Олимпијакос за прву победу неког француског клуба у елитном такмичењу од 2015. године.

АСВЕЛ је већ објавио да има партнерски договор са фудбалским клубом Олимпик Лион и челни људи клуба имају заиста велике планове.

"Од самог почетка се зна да желимо да будемо један од највећих клубова у Европи. У овом моменту могу да кажем да је што смо пре пет година обећали испуњено и то се десило пре него што сам очекивао, али то је само почетак. Ми желимо да пишемо историју као победници, а не да само освојимо неколико титула", поручио је Тони Паркер.

Што се тиче циљева тима, Паркер је био неодређен.

"Немамо специфичне циљеве ове године. Имамо најмањи буџет у Евролиги, свега 3,5 милиона евра за плате. Ово ће за нас бити година у којој учимо и у којој ћемо видети где и како можемо да напредујемо"

Ако питамо Тонија Паркера, ствари ће управо тако и да се одвијају.

"Шта Евролига мени значи? Увек сам волео европску кошарку и ово је јако велико такмичење. Европски НБА. Имам прилику да учествујем у организацији тима који свакодневно расте"

Паркеров АСВЕЛ је већ обезбедио двогодишњу А лиценцу са Евролигом и све до 2021. године биће сигурни учесници елитног европског такмичења.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар