Жријеб за Шангај: Ђоковић на Тијафоа или Шаповалова!

Српски тенисер Новак Ђоковић браниће шампионску титулу на АТП турниру у Шангају, а у другом колу играће против бољег из дуела Тијафо – Шаповалов.

Тенис 05.10.2019 | 12:07
Жријеб за Шангај: Ђоковић на Тијафоа или Шаповалова!
Шангај: Ноле креће у одбрану трофеја против бољег из меча Тијафо-Шаповалов. Одређен је жреб мастерса у Шангају, на којем ће Србија имати четири тенисера у главном жребу.

У понедељак у Шангају стартује турнир мастерс серије, на којем Новак Ђоковић брани трофеј и поново ће бити први носилац турнира.

У другој рунди ће, како је жребом одлучено, играти са победником меча Френсис Тијафо (САД) - Денис Шаповалов (Канада).

Уколико буде успео да победи једног од њих двојице, најбољи тенисер света могао би потом да се састане са још једним Американцем Џоном Изнером, касније би противник могао да му буде Стефанос Циципас, а у полуфиналу потенцијални ривал је Данил Медведев.

У идеалним условима за титулу би могао да се бори са Роџером Федерером, који је именован за другог фаворита турнира.

Филип Крајиновић ће у првој рунди одмерити снаге са Португалцем Жоаоом Соусом, ривал Душана Лајовића је Американац Рајан Опелка, док ће Миомир Кецмановић започети такмичење у Шангају дуелом против Михаела Кукушкина.

На мастерсу у Шангају наступаће и Енди Мареј, који је добио специјалну позивницу организатора, док је Рафаел Надал одустао од такмичења у Кини и тако повећао наду Ђоковића да годину заврши на првом месту АТП листе.

Роџер Федерер ће после слободне прве рунде у другој имати озбиљан тест, јер ће му ривал бити победник меча у којем ће се састати Марин Чилић и Алберт Рамос Винољас.

Мастерс у Шангају игра се за наградни фонд од 7.473.620 долара.



Сам је крај сезоне, а борба за пласман на АТП листи се распламсала, посебно између Новака Ђоковића и Рафаела Надала. Улог је велики - исписивање спортске историје - те је судар два супертешкаша белог спорта зачинио крај ове веома интересантне сезоне.

А колико ће битка бити интересанта показаће нам већ мастерс у Шангају који је на програму идуће седмице. На њему Србин брани титулу и 1.000 од 2.600 поена колико га чека до краја године (уз финала у Паризу и Лондону).

Прошле године четврти пехар у Шангају освојио је управо Ноле те ће одбрана истог бити од круцијалне важности за очување прве позиције на АТП листи. Уколико у томе не успе, тешко ће опстати на трону, иако игра ове седмице у Токију одакле може да понесе највише 500 поена, а пласманом у финале већ у џепу има солидних 300. Наш ас тренутно на врху листе има 640 поена предности над Рафелом Надалом који до краја сезоне не мора да брани нити један бод. Шпанац ће готово сигурно преузети чеону позицију до краја године, иако не игра све до париског мастерса, јер је пред Ђоковићем још 2.600 поена које мора да "врати".

Било како било, након сутрашњег финала Токија пред њим је нови, још већи изазов, шангајски мастерс (тврда подлога у хали, наградни фонд 7,47 милиона долара) где је као први носилац слободан у првом колу, а у другом га чека веома незгодан противник, јер било ко да слави на дуелу два суперталента, Дениса Шаповалова и Френсиса Тијафоа неће му бити лако. У његов половини жреба су, од већих имена Лука Пуј, Џон Изнер, Алекс де Минор, Гаел Монфис и Стефанос Циципас, што значи да га чека паклен посао.

У другом, тј "Федереровом" делу жреба, осим Швајцарца ту су још занимљви Данил Медведев, Енди Мари, Карен Хачанов, Доминик Тим, Александре Зверев...  Федекс такмичење у Шангају такође почиње у другом колу, а ни њему неће бити лако ппшто ће га дочекати победник меча између два врхунска играча, Марина Чилића и Алберта Рамоса Вињоласа.

Осим Новака Ђоковића, српски тенис ће у главном жребу кинеског мастерса представљати још три тенисера. Миомир Кецмановић у првом колу игра против Казахстанца Михаила Кукушкина, Душан Лајовић ће имати тежак задатак против 211 цм високог Американца Рајлија Опелке, тазе полуфиналисте турнира у Токију, Филип Крајиновић стаје наспрам Португалца Жоаа Соузе, док ће Виктор Троицки до главног жреба покушати да се пробије кроз квалификације, а први противник му је Аргентинац Хуан Игнасио Лондеро, тренутно 59. играч света са којим се никада пре није укрстио.

Други турнир заредом Ђоковић и Крајиновић ће се удружити у дублу, а противници у првом колу су им пети носиоци, Немци Кевин Кравјец и Андреас Мјес.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар