Дилема за Сава: Како без Садика на Вождовац?

Опција број један - Асано, опција број два - Гигић. . .

Фудбал 05.10.2019 | 19:24
Дилема за Сава: Како без Садика на Вождовац?
Таман када је ухватио голгетерски ритам, Умар Садик мора на принудни одмор. Момак који је постигао два гола за Партизан против Радничког у Нишу (4:1), па донео тријумф против Астане у Казахстану (2:1), мораће да прескочи утакмицу са Вождовцем у недељу због жутих картона.

Садик је све убојитији како сезона одмиче, види се како му расте самопоуздање од гола до гола, од утакмице до утакмице. И сигурно би му више пријало да може на терен против Змајева. Поготово што ионако следи првенствена пауза због мечева репрезентације.

Досадашњи биланс је рекорд каријере за младића из Нигерије: 16 утакмица, осам голова и три асистенције. А, тек је почео октобар, сезона је на четвртини... Питање је, онда, како ће Партизан на Вождовац без свог ударног нападача. Од 17 утакмица црно-белих ове сезоне, Садик је пропустио само једну, против Напретка у Крушевцу, коју Парни ваљак није добио (2:2), а у нападу је играо Огњен Ожеговић, који више није у клубу.

Постоје две опције које Саво Милошевић може да искористи, односно, за једну ће бити приморан да је искористи на утакмици са Вождовцем. Опција број један је да место у шпицу заузме Такума Асано. Тако нешто је већ виђено у последњих пола сата вечитог дербија, чак се испоставило, случајно или не, да је гол Сејдубе Суме, који је преломио меч, „пао“ управо када је Јапанац био најистуренији нападач, јер је Садик већ био замењен.

Асану је природна позиција да буде у шпицу напада, ту је најопаснији, ту његове врлине, а то је најпре брзина, најбоље долазе до изражаја. У тренуцима када Партизан силовито напада, Јапанац је мајстор да се за секунд нађе иза леђа противничке одбране. 

Ипак, Садик и Асано су два потпуно различита типа нападача. Док је Нигеријац од оних шпицева који примају игру на себе, могу да прихвате и задрже лопту, одложе је до саиграча, способни су да издрже дуеле са противничким штоперима, Јапанац је класичан „брзањац“, играч који тражи лопту у простор, где брзином савладава противника. А, таквих утакмица, ипак, у домаћој лиги нема баш много, пошто се ривали у Хумској 1 углавном грчевито бране са 10 играча иза лопте. 

Опција број два за Сава Милошевића је да у напад гурне Петра Гигића, момка који је по начину игре много ближи Умару Садику него Такума Асано. Ипак, шпиц који је летос доведен из Мачве као „залог за будућност“, одиграо је до сада само 46 минута у сезони, подељених у два наступа.

Питање је да ли ће Милошевић, којем не мањка храбрости за било који потез, ако сматра да ће користити екипи, гурнути у ватру играча без много минута у ногама, пошто је меч са Вождовцем последњи у мини циклусу црно-белих пре паузе (остао још Куп у среду) и све осим победе би био велики двокорак уназад за тим са Топчидерског брда.

А, овај мини циклус који је на измаку, био је до сада фантастичан за Партизан: од Пролетера (3:0), преко АЗ Алкмара (2:2), Црвене звезде (2:0), закључно са Астаном (2:1), црно-бели су одиграли шест утакмица, добили пет уз један реми, а са гол-разликом 15:4. На свакој утакмици постигао је најмање два поготка. Од тога пет су дела Умара Садика...

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар