Новак Ђоковић у финалу АТП турнира у Токију

Новак Ђоковић се пласирао у финале АТП турнира у Токију након победе над Давидом Гофаном са 2-0 (6:3, 6:4) у сетовима.  Давид је видео правог Голијата: Одлични Ђоковић за пехар у Токију! Српски тенисер показао снагу против Гофана и бориће се у финалу у престоници Јапана, у недељу од 8. 30 часова. Ривал Аустралијанац Џон Милман.  Новак у 110. финалу! Први рекет света у два сета бољи од 15, а сутра у Токију за 76. АТП титулу против квалификанта Милмана!

Тенис 05.10.2019 | 10:01
Новак Ђоковић у финалу АТП турнира у Токију
Новак Ђоковић ове године први пут игра на АТП турниру у јапанској престоници и како је сам рекао жели да у што бољем светлу дочека Олимпијске Игре 2020. године.

Први рекет света је протекли меч завршио за 50 минута, а овде је само први сет трајао скоро па толико.

Са само једним изугбљеним поеном је Ђоковић освојио први гем на свом сервису, да би други гем приписао себи после велике борбе и спасене две гем лопте.

Потом је на свом сервису био фантастичан, успео да веже два гема после одличних сервиса, да бисмо гледали праву драму у седмом гему, када је при 4:2 за Ђоковића, Давид Гофан имао две брејк лопте, али се Новак "вратио из мртвих" и дошао на корак од тријумфа у првом сету.

Није му дуго требало да тај сет и крунише, а то је учинио после сјајног сервиса у деветом гему.

У другом сету је била мало другачија ситуација на терену. Било је знатно напетије, теже је било освајати поене, а и Давид Гофан је из поена у поен бивао све бољи и бољи.

На моменте је деловало као да може да преокрене, поготово у другом гему, али је Ђоковић успео да спаси чак три брејк лопте и да поведе са 2:0. Од тог момента, па до краја меча, играчи су на свом сервису освајали гемове, па је Ђоковић тријумфовао после сат времена и 31 минут.

У финалу турнира у Токију, Ђоковић ће у недељу од 8 часова и 30 минута, одмерити снаге са Џоном Милменом.

Новак Ђоковић први пут у каријери игра на турниру у Токију и одмах је стекао прилику да се бори за трофеј.

Најбољи тенисер света изборио је пласман у финале, пошто је савладао Давида Гофана у два сета - 6:3, 6:4 за сат и по времена.

Ђоковић је против старог знанца из Белгије демонстрирао, као и претходних дана, сјајну игру.

Трудио се 15. играч против најбољег на свету, натерао га да неке гемове решава на разлику, али није успео да искористи ниједну од четири брејк лопте и тако евентуално учини полуфинални меч занимљивијим.

Новак је у оба сета одмах на почетку стекао предност (2:0), и уз мање, а ређе више труда, успевао да је одржи.

Гофан је озбиљно "притиснуо" Ђоковића у другом гему другог сета, када је чак три пута имао прилику да му одузме сет, али је српски ас у тим тренуцима показао своје најјаче оружје - менталну снагу и отклонио опасност.

Ђоковић је тако поправио скор против Гофана и сада води 7:1 у победама.

Новак Ђоковић је обавио, готово рутински шта је имао овог јутра у Јапану и пласирао у 110. финале у којем сутра јури 76. АТП титулу у каријери. Он је данас одиграо заиста врхунски против веома клвалитетног Давида Гофана. Србин је о почетка држао диузгине овог меча у рукама и славо са 2:0, по сетовима 6:3 и 6:4. Противник у борби за титулу биће му Аустралијанац Џон Милман који је претходно такође у два сета био бољи од горостасног Американца Рајлија Опелке.

Новак је данас одмах згазио на гас, притиснуо противника и одузео први сервис гем. Чисто да одмах види шта га чека, и шта га је заправо дочекало. Са опорављеним Новаком очигледно нема шале. Мучио се Гофан са сервисом, али је ипак успео да освоји први гем, а одмах потом, очигледно осокољен, подигао је ниво игре и припретио нашем асу. Али, углавном јалово.

Покушавао је Белгијанац на све могуће начине да заустави расположеног Србина који му је претио при буквално сваком сервису, али једноставно није могао. Поново се показало да он нема игру да се супротстави нашем асу, чак и када, као и данас игра прилично добро. Посебно је добар Белгијанац био у дргом сету, када се мало опустио јер није имао шта да изгуби, али је и Ноле мало спустио ниво игре.

Како први, тако и други сет Београђанин је започео јако, одмах одузевши сервис гем противнику. Уосталом, током скоро целог меча чинило се да може да нападне Гофанов сервис и везаних очију. Имао је Белгијанац, тренутно 15. рекет света одмах три прилике да изједначи, али једноставно није могао преко те баријере. Ђоковић је на тим поенима играо заиста врхунски, уз велику подршку јапанске публике. Такође, веома добро је сервирао тако да Гофан заправо није имао реалне шансе, те је седми пореаз у осам одмеравања са Србином његова реалност.

Ривал у борби за први пехар у Токију и великих 500 АТП поена, који би му значајно поправили шансе за очување првог места на АТП листи до краја године, биће Џон Милман.

Аустралијанац је у другом полуфиналу надиграо Рајана Опелку из САД резултатом 6:3, 7:6 (7:4).

Милман, који је тренутно 80. играч света, трећи пут у каријери састаће се са Ђоковићем и имати прилику да оствари први тријумф.

Претходна два, на Квису и УС Опену прошле године, изгубио је без освојеног сета.

Турнир у Токију игра се за наградни фонд од 1.895.290 долара.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар