АБА: Цедевита-Олимпија сломила Мегу!

Змајеви не маше са дистанце, Симоновић сипао тројке. . .  Кључну предност Словенци су направили током треће четвртине, на крају су убедљиво славили.  Симоновићи доминирали, Цедевита Олимпија победила Мегу.  Кошаркаши Цедевита Олимпије победили су Мегу у Београду резултатом 87:63 у утакмици која је отворила овогодишње издање АБА лиге.  Цедевита Олимпија константно је водила 38 минута и у четвртој четвртини дуплирала предност, са 12 на 24 поена.

Кошарка 04.10.2019 | 21:49
АБА: Цедевита-Олимпија сломила Мегу!
Кошаркаши Мега Бемакса по први пут играју АБА лигу као домаћини у Београду и на њихову жалост доживели су пораз у хали "Ранко Жеравица" на Новом Београду.

Већ од самог старта је гост наметнуо сопствени ритам и показао да је с разлогом фаворит у овој утакмици, па смо после уводних 10 минута кошарке имали предност 16:8 у корист Цедевита Олимпије.

Дејан Милојевић је успео да подигне своје изабранике, који су успели да се врате одличном игром на старту друге деонице, чак је у моменту било 26:22 за Цедевита Олимпију, али тада креће нова серија гостију из Љубљане и на "великом одмору" смо имали резултат 41:32.

У другом полувремену су малтене само одрађивали посао кошаркаши Цедевита Олимпије и по уласку у последњи квартал свима је било јасно ко је победник, само се чекао коначан резултат, који је гласио 87:63.

Најефикаснији појединац је био некадашњи капитен Црвене звезде Марко Симоновић са 24 поена, док је Коди Милер Мекинтајер постигао 13 уз 10 скокова и 5 асистенција.

На другој страни, Марко Симоновић је такође био најефикаснији, само је он постигао 12 поена, а поен мање је убацио плејмејкер Партизана на позајмици у Меги, Урош Трифуновић.

"Дечији вртић" под диригентском палицом Дејана Милојевића, прошле недеље на АБА Суперкупу је добио лекцију од Партизана, а у петак увече и од новоформираног клуба из Љубљане.

Мега Бемаx - Цедевита Олимпија 63:87 (8:16, 24:25, 17:20, 14:26) у премијерном мечу новог циклуса АБА Лиге!

Гости су показали озбиљност већ у првој четвртини, када су Меги дозволили да за девет и по минута убаци само шест поена.

У другој деоници је српски представник успео да са "минус 11" дође до изједначења (27:27 - 17. минут), али су се Марко Симоновић и екипа одмах вратили у вођство и тројком Хопкинса отишли на одмор са солидних 32:41.

После тога је на терену постојао, практично, само један тим - Цедевита Олимпија.

Неколико пута у трећој четвртини имали су гости 15-16 поена предности, а у последњих 10 минута ушли су са 49:61, па тих 12 разлике дуплирали, играјући пуном снагом до самог краја утакмице.

Дуго је било лето, али клупска кошарка се коначно вратила и на Јадрану. На отварању АБА лиге овог петка на Новом Београду пред одлично попуњеним трибинама Хале спортова "Ранко Жеравица", Цедевита Олимпија била је превелик залогај за млад и талентован тим Мега Бемакса. Знатно сталоженијом игром и уз бољи шут са дистанце, Словенци су успели да однесу тријумф из престонице Србије - 87:63.

Одличан у редовима Цедевите био је Марко Симоновић са 24 поена (6/8 за три поена) и тако је предводио свој тим до убедљиве победе. Милер Мекинтајер је додао 13. Код домаћих је такође играч са именом Марко Симоновић био најефикаснији са 12 поена. 

Руке су биле стегнуте и код једне и код друге екипе на почетку ове утакмице. Велики број промашаја из рекета је оно што је обележило уводних пет минута прве четвртине. Из лоше серије први су успели да изађу гости који су везали пар добрих напада, па су након уводних десет минута кошарке имали заслужену предност. Иако је Мега играла сасвим солидно у одбрани, то није успела да материјализује на другом крају терена – 16:8.

Чинило се да нас иста прича очекује и у наставку првог полувремена. Наставила је Цедевита у добром ритму са краја прве четвртине и врло брзо се одлепила и на двоцифрену предност. Али тада је лопту у своје руке преузео Лука Ашћерић, који је средином другог квартала имао одличну секвенцу у којој је везао седам поена и Мегу чак довео до изједначења.

Тада је, ипак, уследио нови пад концентрације који је Цедевита Олимпија казнила са два коша уз фаул чиме се поново одлепила на солидну резултатску дистанцу. Треба додати да је тада Словенце почео да служи и шут са дистанце, што је умногоме допринело да на велики одмор оду са чак девет поена предност – 41:32.

И на почетку другог полувремена видели смо нешто спорији старт кошаркаша Меге. Покушавали су "ружичасти" да шутем са дистанце, као и неким продорима из пик-ен-рола преваре одбрану Цедевита Олимпије, али то им једноставно није полазило од руке. Са друге стране, Змајеви су били готово без грешке у шуту за три поена. Само Крушлин је у овом кварталу погодио чак три пута за три, те се како се деоница примицала крају предност Словенаца се само увећавала, а пред последњих десет минута игре гласила је – 61:49.

Много деконцентрације у игри виђено је и на почетку последње деонице. Наравно, то је много више одговарало гостујућој екипи која је имала сасвим солидну резултатску залиху. Покушавала је Мега да се погоцима на шуту за три поена врати, али од тога, ипак, није било ништа. Словенци су мирно привели утакмицу крају и заслужено су славили на отварању АБА лиге.

На крају се испоставило врло убедљиво...

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Фото: АБА лига

Коментари / 0

Оставите коментар