"Мој омиљени лијек након меча, била је марихуана!"

Једна од нерешивих дилема савременог друштва је да ли би требало легализовати конзумирање марихуане. Међу онима који то подржавају су и спортисти.

Остали спортови 05.10.2019 | 16:26
"Мој омиљени лијек након меча, била је марихуана!"
У року од неколико дана, бивше НФЛ звезде Калвин Џонсон и Перси Харвин су открили да су често конзумирали канабис док су били активни играчи.

Било да су разлог болови или психички проблеми, многи спас од њих воде управо у канабису, који је у бројним америчким али и неким другим светским државама легалан, а у другим је забрањен.

Један од најбољих рисивера 21. века "Мегатрон" Џонсон је истакао да му је то био "омиљени" избор за борбу против болова после утакмице.

"У свлачионици сте могли да добијете шта год желите. Викодин, Оксикодин, Перцосет и сличне ствари (аналгетици). Све је било на располагању. Али није ми се свидело како се осећам када то користим. Мој омиљени лек био је канабис", рекао је Џонсон.

Џонсон није једини НФЛ играч који је бирао марихуану као "безбеднију" алтернативу поред потенцијално опасник опијата са високом стопом стварања зависности.

Због проблема са анксиозношћу канабис је после сваке утакмице конзумирао Хервин, члан шампионске генерације Сијетл Сихокса из 2014. године.

"То је био најгори период мог живота. Једино сам могао да се смирим када бих пушио марихуану, тако да сам то и радио пре сваке утакмице", рекао је Харвин.

Харвин је ухватио 353 додавања за 4.026 јарди и 22 тачдауна, а такође има и 5 тачдауна трчањем и исто толико после враћања кикова.

Џонсон је током осмогодишње НФЛ каријере коју је провео у само једном тиму Детроит Лајонсима ухватио 83 тачдаун паса и освојио 11.619 јарди.

Он држи рекорд са 1.964 јарде у једној сезони, а неочекивано се пензионисао пре четири године као 30-годишњак.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар