Приједор: СНСД у коалицији са СДА и ДФ-ом

Посебно је занимљиво како глобална политика коју води СНСД на нивоу БиХ – не вриједи у Приједору. Овдје политику води и усмјерава ДФ, оличен у Мирсаду Дуратовићу, СНСД је прати, а СДА припомаже

Република Српска 04.10.2019 | 18:53
Приједор: СНСД у коалицији са СДА и ДФ-ом
На посљедњој сједници Скупштине Града Приједора донесене су одлуке којима су смијењени директори Дома здравља Приједор и Дјечијег вртића „Радост“, упркос чињеници да годинама позитивно послују.

Те двије установе су међу ријетким у Републици Српској, које немају дефицит. Исплаћују и плате и уплаћују порезе и доприносе. И зато су, очито, пожељан плијен у години пред локалне изборе. 

Отужније од смјене успјешних директора било је јуче гледати скупштинску већину како немушто брани ове незаконите одлуке. Али није то ништа ново, јер су одавно убиједили сами себе да је сила изнад закона.



Јуче су у потпуности пале маске. Клубови одборника скупштинске већине (СНСД, СДА, ДФ, ДЕМОС, ПДП и Клуб самосталних одборника – пребјези из ДНС) су предлагали нове тачке дневног реда, разрјешења и именовања директора зависно од тога како су се око чега договорили. 

Тако је Клуб самосталних одборника предложио да се разрјеши директорица вртића, Гордана Јекић, а да се именује кадар по родбинској линији, Бојана Кос, иначе снаха њиховог одборника Желимира Коса. Тако је Кос наплатио своју лојалност новој скупштинској већини под вођством СНСД. 

Клуб одборника СНСД је остварио свој дугогодишњи сан предлажући да се разрјеши директорица Дома здравља Славица Поповић и да се постави њихов кадар – Милица Гавриловић-Марјановић. Како нису могли наћи никог међу виђенијим члановима СНСД, прибјегли су рјешењу да је најбитнија амбиција. Милица је стоматолог и има своју приватну ординацију.

Одлуке о смјенама нису у складу са законом. Нема ни образложења донесених одлука јер се све заснива на броју руку.
Симптоматично је што су јуче углавном дискутовала само два човјека из скупштинске већине.

Незаобилазни зналац скупштинских процедура и доказани “легалиста” и вођа скупштинске већине Мирсад Дуратовић (ДФ), и Далибор Павловић предсједник Клуба СНСД. Други нису. Једва су дочекали да се све заврши, да притисну тастер и побјегну кући. Тешко је било гледати у очи људима који су дошли пред Скупштину да протестују, забринути за своју будућност. 

Врло је интересантно и истовремено веома забрињавајуће, како глобална политика коју води СНСД на нивоу БиХ – не вриједи у Приједору. Овдје политику води и усмјерава ДФ, оличен у Мирсаду Дуратовићу, СНСД је прати, док СДА припомаже.

Дуратовићева позиција је неспорна – он се допада себи, дијаспори и медијима. Има човјек шта рећи. Иако данас бјежи од националних тема, по којима је итекако био препознатљив када је из Странке за БиХ , изненада просвијећен, обукао боје ДФ-а и почео се бавити бригом за обичног човјека. Са друге стране, СДА има своје интересе и пројекте.

До сада су имали највећу корист, јер су мудром политиком исфинансирали своје пројекте уз несебичну помоћ СНСД, која се углавном бавила повећањем ставки за игру и разоноду, по оној старој „само хљеба и игара“. 

Самостални Клуб, односно отпадници из ДНС, Желимир Кос, Предраг Старчевић, Горан Вучковац и Душко Милетић, иначе несудјени посланик- рјешавају своје или тудје фрустрације и неостварене планове, препуни су мржње према својој бившој партији.

Самостални одборник, бивши социјалиста (СП), а сада ДЕМОС-овац Ранко Колар, враћа дуг. Да није поносни власник лажне дипломе, можда би неко и повјеровао у његове добре легалистичке намјере. 

Шта ради СНСД на челу са предсједником ГО СНСД Сашом Бурсаћем и предсједником Клуба Далибором Павловићем, и какве погрешне потезе повлачи, само вријеме може показати. Некадашњи приправник Градске управе и дугогодишњи одборник, а сада предсједник Клуба, дочекао је својих пет минута. Сад је руководилац, одборник и, како рече, сви га у Приједору знају. Коначно – послије 11 година. 

Острашћени велики вођа, Саша Бурсаћ, управља овим мудрим процесима. Оно што сада знамо јесте да је највећи домет његове политичке каријере – покварити све што се до сада заједно радило и градило, прије свега – добре коалиционе односе у Приједору, које су, годинама прије њега, градили много озбиљнији политичари од њега. Бурсаћев највећи домет, што ради са новом скупштинском већином, јесте борба за кадровске позиције.

Његов успјех је неприхватање тачке о Извршењу буџета града – без дискусије, без примједби, без дефицита, без гласа. Само НЕ, зарад његових личних интереса и планова. А они му се баш остварују. Изборио се за још једног министра из Приједора. Додуше, министар опет није из СНСД-а, него из ДЕМОС-а, али очито му баш иде и баш га цијене и у његовој партији. 

И секретар Скупштине града, Жељко Шкондрић, који помаже предсједнику Скупштине у раду и предлагању одлука, прелетач из ДНС-а, вјерује само у скупштинску већину и број руку. Да ли су предложене одлуке у складу са законом то је мање битно.

(Истинито)

Коментари / 61

Оставите коментар
Name

Ханс

04.10.2019 17:07

Е због оваквих ствари ја сам и побјегао из ове квази државе да ми овакви љигави идиоти не кроје судбину. Ух како сад уживам кад прођем новим бмw цх регистрације а они блеје....фуј гадови, не би код вас уложио ни један франак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зна знање

04.10.2019 18:49

ДНС паметни ли су боже мој,парола ОДГОВОРНО,само нико не зна према коме и према чему,према Додику,и треба да вас уништи,никада љепши дожћивљај није приређен од вашег међусобног уништења овом народу од када РС постоји,Павић зна зашто,када није он њих обријао,сада нека магнетом,добро јаким,скупља одпад од некада битне партије.И да живи сто година и да буде предсједник исте,док само он не остане у њој.

Name

Јурген

04.10.2019 21:52

Браво Ханс никада ни један једини Цент ту улозити нецу цак и ако одем доле трудим се да сто мање тросим. Господа сто сједи у фотељама це ускоро морати сама да одвози смеце и да цисти улице а богами це молити људе да се врате јер пропаст ових идиота је врло близу.

Name

Ре

05.10.2019 04:40

А нико се небуни сто је пдп ту то је нормално

Name

Сергеј

05.10.2019 06:45

Бурле, методе рада су ти застариле!

Name

ре Ханс

05.10.2019 06:51

А ко ти ту кроји судбину? Возис БМW у дрзави у којој је Ролс Ројс мјера престиза? И ми из БиХ моземо отици у Македонију и са својим зарадама и аутима бити "тате". Ал ајде буди "тата" Свицарцу. Никад. Тако да, и ту љиге судбину кроје само се возе боља аута, по хољим цестама и неке ствари нису луксуз али опет неке друге јесу.

Name

Огавно

05.10.2019 06:58

Приједор је одавно болестан град. Марко Павицје са својом камарилом потпуно у унистио. Сад це га ове будале докрајцити. Огавно.

Name

ВАЛТЕР

05.10.2019 11:35

Господине градоначелниче користити своја законска овлаштења и спријечите провођење незаконите Одлуке о разријешењу ових директора.То је Ваша обавеза.У противном сте саучесник

Name

Ре

05.10.2019 17:19

Све је тацно то сто си рекао . Овде неки појединци возају боља аута него сто би могли и да раде у ЦХ , али би ту морали , а овде ниста не раде .

Name

ммарко

07.10.2019 07:05

Свака цаст,и ја исто.Ми смо за њих Америка

Name

Томо

04.10.2019 17:09

Све што сам говорио и тврдио годинама сад се испоставља тачним. Доће вакат кад ћемо сви плакат. Нисам ја то говорио зато што сам неком нешто лоше мислио, него што сам видио да са таквом поставом ништа добро не може да се направи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расковац

05.10.2019 07:19

Засто Марко не излази из каоалиције са црвеним? Зар се ви у Сдс не мозете договорити сад Днс ом? Томо отјерајте Тубина црвеног и сателита Стјепица. Нека Саровиц и Марко направе каолицију.

Name

Крај Днс-а

05.10.2019 08:30

Марко Павић је могао и 2014 и 2018 стати на страну народа, подржати опозиционе кандидате за предсједника РС, али није...сад би било све другачије, 2018 би имао и свог предсједника Владе РС...али он се држао Додика и гледао своју корист. И треба да нестану са политичке сцене. Шта раде по Приједору? Кога су и колико позапошљавали? Колико рођака, са каквим дипломама, унистили су све од школства до здравства и уопште читав град!

Name

Ре

04.10.2019 17:14

Ста се жалите, кога је брига ко ће бити директор у Приједору

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.10.2019 18:22

Није то битно, битно је да црвени и с дјаволом пактирају за власт!

Name

Какви

04.10.2019 20:23

црвени, одавно су они црни!

Name

Xx

04.10.2019 17:20

Јадни су ово нељуди. Црну историју пису. Умови су им помрацени. Не знају ста раде. Упамтите, све се враца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.10.2019 04:44

Са друге стране све функционисе нормално једино изгледа Дана'с ти Лос дан нико није платио пиву

Name

их

04.10.2019 17:58

Ма нека се здраво,Павић зна зашто,када није он њих обријао,сада нека магнетом,добро јаким,скупља одпад од некада битне партије.И да живи сто година и да буде предсједник исте,док само он не остане у њој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

04.10.2019 18:05

Људи моји, ста се ово десава?! Не могу да вјерујем да нормални људи могу подрзавати овај резим у РС- ој, прелетаце, коалиције странака СНСД, ДЕМОС са СДА и ДФ, 'мрским странкама' са којима баја, наводно 'не сарадјује'?! Људи, уразумите се, не гласајте за ову тиранију, а посебно обратити пазњу на крадју Избора, сваки од нас да отвори цетвере оци на сваком гласацком мјесту..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Значи

04.10.2019 18:41

Значи - за Марка!?

Name

Живојин

04.10.2019 18:11

Јако јадно и жалосно. За директорицу вртића именују жену у осмом мјесецу трудноће,а за директора Дома здравља нису имали кога,него су буквално ,како чујем,на превару убиједили жену да прихвати функцију. А,овај,Павловић,изгледа баш "интелигентно".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.10.2019 07:13

Цуј на превару,а њен отац знао јос прије 2 мјесеца да це бити директор ДЗ.Ај не лупетај !

Name

Загор

04.10.2019 18:22

Као неко ко познаје вецину наведених,прелетаци из днс-а само лицни интерес занима,лоси људи,Павловиц момак на мјесту,заиста покусава добро радити,е сада мозда под притиском странке некада не али у вецини да,Поповицка да је знате не би је оволко бранили без разлога,само родбину запосљава гдје стигне,ето толико,поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урије

05.10.2019 07:34

Ти другар да имас мозга, не би ово никада написао. Павловиц један идиот који је до јуце продавао у гајбама воце, сада глуми неког политицара и просипа сву памет свијета. Друго Славица Поповиц , зена је 800000 у плусу пословала, ста је са водоводом приједорским сто је пар милиона у губитку, ста је са Трзницом сто вас кадар нема појма о менадзменту, ста је са Домом пензионера сто цека инекцију из Владе да подјели плату.. Е то су васи кадрови.. Толико та сада ..

Name

Приједорцанин

04.10.2019 18:58

Само се цудим како се та Милица усудила да прихвати функције директора трецег по велицини Дома здравља у РС. Познајем дотицну и знам да не зна ни гдје је супља. Нема ни дана радног искуства у било којој здравственој установи. Како је могуце да су одборници Скупстине града дали повјерење једној оваквој особи да руководи са 350 здравствених радника. Коме она мозе бити ауторитет?! Мозда цистацицама! Да не помињем здравствену заститу становниства. Једном ријецју - катастрофа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раздерт

04.10.2019 19:59

Није битна струка него климање главом! То сто је глава мозда супља не смета климању!

Name

српко

04.10.2019 19:54

Па Днс и Сда однисно Рамиз Салкиц и Недјо Трниниц цувају једни друге у Братунцу у скупст вецини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕВЕНКА ЈУРИСИЦ

04.10.2019 20:01

Обадвије директотице имају праве дипломе и савјесно су обављале своју дузност.И свака установа под њиховим руководјењем су успјесно пословале.Зене су у праву и нека тузе Скупстину града и сигурно це добити на суду.Не смију се смијенити директори који успјесно послују и јос ако је та иста Скупстина претходно усвојила њихове Извјестаје о раду.СНСД це унистити све добро у РС.И ОНДА СЕ ЦУДИМО СТО НАМ ОДЛАЗИ ОМЛАДИНА.НЕКА СЕ СТИДЕ СВИ ТИ ОДБОРНИЦИ КОЈИ СУ ГЛАСАЛИ ЗА СМЈЕНУ.НЕМАЈУ ОНИ НИ ОБРАЗА НИ ПАМЕТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тадија

04.10.2019 20:04

СНСД је сам себи ископао рупу, која из Приједора врло лако може да се прошити и на остале локалне заједнице. Остало је само да се види ко затрпава рупу, ДНС или ПДП или СДС. МИЛЕНКО ЂАКОВИЋ ЈЕ ОЛИЧЕЊЕ ПОШТЕНОГ ПОЛИТИЧАРА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ. И ТАКАВ ЧОВЈЕК, ЈЕР ЈЕ ПОШТЕН, НИЈЕ ПОДОБАН СНСД ЗА РАЗНЕ МАРИФЕТЛУКЕ... ЉУДИ ИЗ СКУПСТИНСКЕ ВЕЋИНЕ У ПРИЈЕДОРУ ПОКАЖИТЕ ДИПЛОМЕ ГДЈЕ СТЕ ЗАВРСИЛИ СРЕДЊЕ СКОЛЕ И ФАКУЛТЕТЕ. НЕКИМА ОД ВАС ПРВО СУ ИЗДАЛИ ФАКУЛТЕТСКЕ ДИПЛОМЕ А ЗАТИМ ДИПЛОМЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА. ЦИЈЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКА МОРА СТАТИ УЗ ПРИЈЕДОР И МИЛЕНКА ЂАКОВИЋА, ОВДЈЕ НИЈЕ РИЈЕЧ О ДНСу ОВДЈЕ ЈЕ РИЈЕЧ О МОРАЛУ, ОБРАЗУ... У ПРИЈЕДОРУ СЕ КАО И 1995.БРАНИ РЕПУБЛИКА СРПСКА. НАРОДЕ ПРИЈЕДОРА УЈЕДИНИСЕ У СУДБОНОСНОЈ БОРБИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан

04.10.2019 20:05

Миленко је синоћ показао све, које слусао радио Приједор могао је да чује. Замољавам га као сина слободе српског народа да поведе српски народ путем слободе и у борбу за слободу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крле

04.10.2019 20:08

Кренули сте ви из СНСДа на Миленка Ђаковића који је бранио Републику Српску и рањен је у хрватској 1991.ја сам га извлачио. А ви са правите коалицију са ДФом и Дуратовиц вам главна узданица. Како вас није срамота душе продане. Док је Миленко ратовао, ви сте држали прву линију у својим дневним боравцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рез

05.10.2019 07:03

Цуј бранио РС у Хрватској. Ево и ја је браним у Њемацкој и јако ми добро иде. Ви људи стварно зивите у тоталном мраку. Посто знам да нецете објавит коментар из разлога само вама знаним прогледајте мало посто нисте много даље од РТРС и АТВ. Једног дана морате и ви својој дјеци објаснит многе ствари

Name

Драгиша

04.10.2019 20:08

СНСД је странка прошлости у Приједору, то се синоћ видјело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгец

04.10.2019 20:09

ГОСПОДО ДАЈТЕ ДИПЛОМЕ НА СУНЦЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

04.10.2019 20:11

Један човјек од цијеле већине има завршен дрзавни факултет. Поштени доктор и стручњак Андија Вукотић, да је тај човјек именован за директора дома здравља нико А не би рекао. Овако је народ устао не за ДНС већ против СНСДа. Браво за Миљуса и Андрију који нису подржали смјену Поповић др Славице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тарара

04.10.2019 20:13

Саша је мимо Миле ударио у стуб коалиције. Збогом коалицијо, збогом Миле, збогом Саша

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

04.10.2019 20:22

шта кажете, не чујем добро, у социјализму ниси могао бити директор ако ниси члан владајуће партије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

04.10.2019 21:07

Ко удари на борца и ратног војног инвалида то значи да је ударио на Републику Српску. Браћо борци ВРС ударили су на Миленка који је крвљу стварао ову земљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

04.10.2019 21:20

Дјаковиц је људина! Цовјек је крварио за РС и овај сљам од људи хоце да га понизи? Свака батина има два краја господо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тата

04.10.2019 21:23

Врло је интересантно и истовремено веома забрињавајуће, како глобална политика коју води СНСД на нивоу БиХ – не вриједи у Приједору. Овдје политику води и усмјерава ДФ, оличен у Мирсаду Дуратовићу, СНСД је прати, док СДА припомаже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адо

04.10.2019 21:31

Шта смо ми дочекали да нам Мирсад Дуратовиц управља градом. Тај човјек је манипулатор свих босњака у Приједору а и у дијаспори. Водио је логораше и све је унистио сад хоће да води град. Ово је неки сан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фићо

04.10.2019 21:53

То је судбина српског народа. Глодање између себе. У Ориједору је ударио брат на брата са леђа користећи "зелену" каму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

04.10.2019 22:20

Додик уколико је искрен према односу са СДА треба да распусти свој одбор у приједору и ксзни одговорне који су формирали коалицију са Дф и СДА а које руше и пљују по Републици Српској. Ако је ово оличење патриотске политике, грљење и лизање са ДФ и СДА, онда предлажем колективно исељење. Овај Мирнест сто води ову цијелу причу и који је интелигентнији од срба њему свака част. Глођите се браћо срби

ОДГОВОРИТЕ
Name

Макивиц

04.10.2019 22:22

Уколико ДНС изађе из власти Републике Српске и уколико народ крене у Приједору на масовни протест, то би значило крај за СНСД на локалним а касније и опстим изборима. Народ Републике Српске моли ДНС у Приједору да истраје у намјерама да брани Републику Српску

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.10.2019 04:50

А пдп то вам несмета

Name

Браво

05.10.2019 00:24

То дај снсд власт ако зелис да унистис било ста. Паметни ови из сда и дфс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурсац

05.10.2019 05:00

Е Бурсац Бурсац срамота ме је сто носим исто презиме као сто је дјевојацко твоје Мајке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадан си!

05.10.2019 07:34

Е мој Бурсац, тко другоме јаму копа сам у њу пада. Тако казе нас народ..

Name

борац

05.10.2019 05:55

А засто не СНСД-е није вјерска странка но Спада у свјетске политике и мозе коалирати са свима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Борац

05.10.2019 06:40

Е мој борац која светска странка. Па СНСДА ЈЕ ИЗБАЧЕНА ИМА ОКО 15 ГОДИНА ИЗ ГРУПЕ ПОРОДИЦЕ СТРАНАКА СОЦИЈАЛ ДЕМОКРАТА ЕВРОПЕ. ИЗБАЧЕНА И ИЗБРИСАНА..ТО ТИ ЈЕ КАО ДА ПРИМЈЕР ИЗ ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА ИЗБАЦИШ ИЗ САВЕЗА И ИЗБРИШЕШ ИЗ ЕВИДЕНЦИЈЕ И. ВИШЕ НЕ ПРИСУСТВУЈЕ НИГДЈЕ. ОПЕТ ПО КО ЗНА КОЈИ ПУТ ДОДИК ВАС ЖЕДНЕ ПРЕКО ВОДЕ ВОДЕ

Name

Енис

05.10.2019 06:06

Бобро ми знамо Мирсада тај завади два ока у глави. Национални босњацки интересе нико не брани у опстини приједор ни он а ни Исламовиц. Само гледају себе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп јовица

05.10.2019 06:18

Коалиција између црвене и зелене секте доказана по ко зна који пут! У црвеној секти влада парола лични интерес је *национални* интерес! Црвена секта влада Републиком Српском уз помоћ најпримитивнијег дијела нашег народа!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мега

05.10.2019 06:23

Шта ту није јасно па они никад И нису изашли из коалиције. Да изаџу Падају са власти одма. Овако једни друге ваде. Никад није ни престало сви ови година СНСДА СДА ХДЗ.. Шта се као чудимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин

05.10.2019 06:28

Народ свакако највеца овца, удрузили се и договорили а народ испаста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ Р СРПСКЕ

05.10.2019 06:39

ДНС ЈЕ У КАНДЗАМА СНСДеа. НИСТА ОНИ НЕСМИЈУ. УРАДИТИ ДА НЕ ПИТАЈУ ДОДИКА. МЕТУЗАЛЕМ ПАВИЦ ЈЕ ИГРАЦКА ДОДИКОВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мало магије

05.10.2019 07:38

Славица Поповић је упориште за своју владавину правила у чињеници да фирма позитивно послује. Је л ви овдје заборављате да је то буџетска фирма? Ако пореска управа,МУП и тужилаштво уђу у ДЗ Приједор и ако направе поштену истрагу она ће отићи на дугогодишњу робију. Свашта је ту у игри:непотизам,корупција,злоупотреба службеног положаја,мито,а посебна прича је додјела специјализација и запошљавање људи по породичним линијама, географским, а о неадекватним дипломама да се не прича. Славица Поповић и истина о њој ће сахранити приједорски ДНС. Њу нису требали промијенити ови магарци скупљени са коца и конопца у општини већ Марко Павић. И то давно. Она је персонификација политичке бахатости која је одавде отјерала младост. Ова друга директорица је сушта супротност и жена је сама колатерална штета ситуације. Да не би било мијењамо само једну, било је дај још једну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сумарија

05.10.2019 07:38

Како радник шумарије у Приједору вози камион од приватне фирме па га полиција заустави у Козарцу јер није легално дрово на њему. Онда Бурсац Саса зове лицно полицију да тај камион пусти....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

05.10.2019 13:17

Ја својим пријатељима и познаницима, већ дужи низ година причам да додик и изетбеговиц одлично сарађују и о свему се договарају, нормално против интереса оба народа, а за лични интерес и то се стално потврђује ко види и чује. Један пријатељ се на мене и наљутио, каже није могуће да сарађују, а шта се ово дешава?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

07.10.2019 12:17

Браћа по бабине линије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

07.10.2019 14:54

Ко губи има право да се љути

ОДГОВОРИТЕ