Велики АБА трансфер!

Лука Божић је плави капиталац! Момак који је претходне сезоне био МВП у четири кола, који је требао да буде МВП цијело првенства АБА лиге и момак који може да покрива позиције “три“ и “четири“ данас стиже у Подгорицу.

Кошарка 04.10.2019 | 17:11
Велики АБА трансфер!
Тренер Будућност Волија Слободан Суботић је вапио за појачањем који ће донијети чврстину у дефанзивном скоку, као и поене који ће се надовезати на момке који су се већ издвојили као лидери, а то су Бамфорт, Кобс, Ивановић...

И популарни Пикси је добио топ појачање: Лука Божић је нови кошаркаш плавих, јављају Дневне новине.

“Јесте, потписао је“, јавио се СМС поруком Суботић новинарима Дневних новина док се екипа враћала из Малаге.

А сјајни 23- годишњи Хрват у редове Будућности стиже из Задра, а дефинитивно је једно од најјачих појачања када је у питању АБА лига, пошто је прошлу сезону одиграо са учинком 13,9 поена по мечу и 7,2 скока. Имао је све предуслове за МВП награду, али је испред њега тријумфовао Гога Битадзе који је играо за Мегу Бемаx и управо Будућност.

И тада се дигла права помпа, Божић је на свом Yоутубе каналу причао како је лига приватна, да је воде менаџери. Међутим, врло брзо је снимак скинут са интернета.

Без обзира на те ствари ван терена, ријеч је о вансеријском таленту. Видјело се то прошле сезоне. Имао је потпуну слободу у игри, био је главни играч Задрана. И што је најважније за Суботића може да покрива више позиција. У Задру је играо од "један" до "четири", али ће у Подгорици бити на "тројци" и "четворци". Управо је то Суботић желио од новог играча.

Да има квалитет за регионално такмичење Божић је показао прошле сезоне, има поене у рукама и готово сигурно ће се лако прилагодити у систем искусног стручњака.

Његов долазак у Подгорицу очекује се данас, а деби у плавом дресу може уписати баш против бившег клуба - у недјељу у "Морачи".

Извор: мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар