Барса дала "форе" Валвердеу и изабрала насљедника!

Да се спреми Гаљардо! Добије ли отказ у међувремену, екипу би против Реал Мадрида тог 26. октобра на "Камп ноу" стадиону требало да води - Марсело Гаљардо (43).

Фудбал 05.10.2019 | 09:16
Барса дала "форе" Валвердеу и изабрала насљедника!
Ернесто Валверде (55) неће водити Барселону у првом овосезонском "Ел класику" уколико не преузме контролу над екипом, подигне форму кључним играчима и челнике клуба не задовољи квалитетом игре у мечевима са Севиљом пре, односно Еибаром и Славијом после паузе због квалификација за ЕУРО.

Добије ли отказ у међувремену, екипу би против Реал Мадрида тог 26. октобра на "Камп ноу" стадиону требало да води - Марсело Гаљардо (43).

Аргентинска мрежа "ТНТ спорт" објавила је, позивајући се на поуздане изворе блиске тренеру Ривер Плејта, да су се представници Барселоне претходних недеља распитивали за човека који је од 2014. до данас два пута освојио Копа либертадорес, једном Копа судамерикану, три јужноамеричка Суперкупа, два аргентинска Купа и један Суперкуп.

Као наследник Луиса Енрикеа, Валверде је на лето 2017. дебитовао на клупи "Блаугране" везаним поразима од Реал Мадрида у Суперкупу (1:3, 2:0) и потом остао непоражен у шест "Ел класика" у Ла Лиги и Купу краља, уз два ремија (0:3, 2:2, 5:1, 0:1, 1:1, 0:3), освојио обе Примере са укупно четири пораза у две сезоне, у оба наврата стизао до финала Купа краља, једном освојио трофеј, пролетос изгубио од Валенсије, трофејима додао и Суперкуп прошлог лета, али…

...су елиминације у четвртфиналу Лиге шампиона од Роме, после 4:1 код куће и полуфиналу од Ливерпула, после 3:0 код куће, наставиле да га прогоне до данас.

Повреда поново најбољег фудбалера света у избору ФИФА, Лионела Месија, довела је до тога да у првих седам кола Ла Лиге ове сезоне доживи половину пораза у претходних 76 кола, међутим три победе у низу забележене након непријатних 2:0 у Гранади поправиле су изгледе "Ел Ћингурија" да остане на клупи и после "црне недеље" за теренере без резултата.

Валверде је срећно победио Виљареал (2:1) на "Камп ноу", освојио бодове у предграђу Мадрида против Хетафеа (0:2), па "окренуо" Интер у дербију 2. кола Лиге шампиона у среду увече (2:1), тако да ће Гаљардо - под условом да је заинтересован - морати још да сачека на прве праве преговоре са Барселоном.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар