Ђаци због печата на граници чекали пет сати

Ученици Девете београдске гимназије провели су данас пет сати на хрватској граници, јер хрватски погранични органи нису хтјели да пусте аутобус који је ишао ка Словенији због, наводно, неисправне документације.

Регион 03.10.2019 | 20:46
Ђаци због печата на граници чекали пет сати
Како преносе "Новости", они су на екскурзију отишли преко Мађарске.

Као разлог због кога ученици Девете београдске гимназије нису могли да пређу границу са Хрватском наводи се печат који је на документацију аутобуса „ударен“ у десном, умјесто у лијевом углу, рекао је аутопревозник "Јадран лајна" из Новог Сада, који је задужен за превоз дјеце.

Ученици из Београда су кренули на екскурзију у Словенију, али су чекали на граничном прелазу код Шида од 7 до 12 часова, јер хрватски погранични органи нису хтјели да пропусте један од три аутобуса, наводно, због неисправне документације.

"Овим послом се бавимо скоро 15 година и до сада нам се нешто слично није догодило. Аутобус посједује сву важећу документацију и без икаквих проблема је завршио граничну процедуру на граничном прелазу са Мађарском", кажу за "Новости" надлежни из "Јадран лајна".

У жељи да ученицима не пропадне екскурзија, управа школе је одлучила да „спорни“ аутобус до Словеније оде преко Мађарске.

"Било је - или да се сви вратимо или да идемо дужим путем. Одлучили смо се за пут преко Мађарске, гдје је исти аутобус са наводно спорном папирологијом прешао границу без проблема", каже за "Новости" Татјана Шуковић, директорка гимназије.

Она је рекла да ученици у Словенију треба да стигну вечерас, када је договорено са управом хотела да дјеци послуже вечеру.

(Тањуг)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

зоран

03.10.2019 18:59

Народ који је правио логоре за малу дјецу и дан данас би исто направили само да им се прузи прилика. То цак ни Хитлер није радио. Према томе, од њих се мозе сваста оцекивати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.10.2019 19:08

Управо тако...

Name

Е..

04.10.2019 12:51

А дали сте им да праве мост, то вам не смета? Чуди ме то, тотално ме збуни та љубав..

Name

ХАЛОООО

03.10.2019 19:19

НА ЉЕТО СВИ У РВАЦКУ НА МОРЕ --сербски ИНТЕРЕС ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXX

03.10.2019 19:40

То су гранични полицајци исте оне дрзаве чији се национални интереси (пељешки мост) штите у институцијама РС-а...

ОДГОВОРИТЕ
Name

А јебали мајку

03.10.2019 19:47

Недопустиво понасање царине хрватске срамота...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

04.10.2019 03:42

Ја путујем сваки викенд на посо није за издрзат ста се ради на границама изгубиш времена више него сто би требао провест у путу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

04.10.2019 04:54

Како продосе 2 буса а тај 3 не. Знаци неисправна документација. Србин сам али ти превозници из СРБ и из БиХ су увијек неприпремљени и изненадени. Зао ми дјеце али треба тузити превозника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха

04.10.2019 05:46

Нај боље је да ви путујете преко мадјарске љепси и пут и брзе се стигне и нико нема проглема

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

04.10.2019 08:37

ПОЛИЦИЈА РХ РАДИ ПОСАО ПО НАРЕЂЕЊУ. Х4ВАТИ УЛАЗЕ У СРБИЈУ БЕЗ ПРОБЛЕМА. СВЕ ЋЕ ТАКО ТЕЋИ И СРБИ БИТИ КРИВИ ДОК РАШИРЕНИХ РУКУ СРБИЈА ЧЕКА ХРВАТЕ. ВРАЧАЈ СА ГРАНИЦЕ СВЕ МОГУЋА ПАМЕТИ СРБИЈЕ СТЕФАНОВИЋУ. САМО ТИ БРИНИ О КОСОВУ тзв. др. МАГЛЕ

Name

хм ре

05.10.2019 05:26

Мозда би стварно требало тако.При уласку у Србију сваки ХР папир на ком се пецат налази на левој страни врацати. Кад смо вец код тога.Питам се, где је место пецата код оних,који не припадају ни једнима ни другима? На средини документа?

Name

Дуро

07.10.2019 15:44

Иако је од првог тренутка било познато шта се заправо догодило, не би било згорег поновити: један аутобус није имао дозволу за међународни саобраћај кроз РХ већ кроз Мађарску и тај аутобус је касније и отишао у Мађарску... Сви душебрижници би требали да престану користити децу а поготово превозник, агенција па и та директорка гимназије... од лажи је опаснија полуистина у којој се форсира као туђа мана а заправо се искатзује своје лицемерје и охолост ... нека превозник каже зашто је упутио аутобус у РХ са дозвиолом за Мађарску тј. без ваљане дозволе која се плаћа а у овом случају је о била грешком возача већ помништена тј. оверена као излаз уместо улаза у Мађарску

ОДГОВОРИТЕ