Дилавер одбио ФС БиХ, неће играти за "змајеве"!

Фудбалер Динама из Загреба Емир Дилавер није желио да се одрекне аустријског држављанства у корист Босне и Херцеговине, па је отпала могућност да обуче дрес "змајева".

Фудбал 04.10.2019 | 16:52
Дилавер одбио ФС БиХ, неће играти за "змајеве"!
Фудбалски савез БиХ обавијестио је јавност да је покренута процедура промјене спортског држављанства за Словенца Дину Хотића, док се Емир Дилавер није желио одрећи држављанства Аустрије у корист БиХ, па је отпала могућност да обуче дрес бх. репрезентације, пренијела је агенција "Анадолија".

"Фудбалски савез БиХ у континуитету предузима све активности око рјешавања спортског држављанства сваког фудбалера који би могао добити шансу да наступа за наш национални тим", саопштили су из ФС БиХ и наставили:

"Када је ријеч о конкретним случајевима, ФС БиХ је завршио комплетну правну процедуру те сву документацију прослиједио Свјетској фудбалској федерацији, која ће донијети коначну одлуку о промјени спортског држављанства словеначког играча Хотића".

Истиче се да су у ФС БиХ истовремено радили на рјешавању статуса Дилавера, који је добио све потребне инструкције у правцу рјешавања његовог статуса.

"Дилавер није био спреман за промјену држављанства, аустријског у босанскохерцеговачко, те уважавајући његов став по овом питању нисмо могли подузети даље кораке у том правцу", нагласили су из ФС БиХ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар