НЕВЕРОВАТНО! Крио 13,5 тона злата а на рачуну 36 милијарди долара!

Кинеска полиција је ухапсила Џанг Ћија (58), бившег градоначелника града Данџоуа и шефа Комунистичке партије у провинцији Хајнан који је у тајном подруму куће крио 13,5 тона злата и 36 милијарди долара и на приватном рачуну. . .

Занимљивости 03.10.2019 | 15:45
НЕВЕРОВАТНО! Крио 13,5 тона злата а на рачуну 36 милијарди долара!
Истрага против њега покренута је по налогу Централне комисије за проверу дисциплине, највишег дисциплинског органа Комунистичке партије и Националне комисије за надзор, највишег кинеског тела за борбу против корупције када су откривене огромне залихе злата.

Ћи ће сада морати да добро објасни кинеским властима порекло злата које је пронађено у подруму његове куће. Процењује се да злато тих 13.5 тона вреди око 600 милиона долара, а пронађено је и више од 36 милијарди долара на његовом банковном рачуну.Као и милионе јуана у готовини и антиквитетима, као и огроман портфолио луксузних некретнина.


На снимку се могу видети полицијски истражитељи како слажу на хиљаде златних полуга, од којих већина не може уопште да стане на полице. Све је Џанг Ћи примио као мито, верује се, као и неколико луксузних вила. То га чин богатијим од Џека Ма, најбогатијег Кинеза чије се богатство процењује на 37 милијарди долара.


Стручњаци процењују да је садржај његовог подрума могао да спасе Грчку од финансијске кризе која је у сиромаштво гурнула више хиљада људи. Како је овај политичар успео да прикупи ово силно богатство у комунистичкој Кини остаће мистерија за све, осим за кинеско правосуђе.

Званичници осуђени за "економске злочине" или корупцију у Кини могу се суочити и са смртном казном.



Извор: Занимљивости.нет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

рациц

03.10.2019 14:20

Кино помози нам. Посаљи нам ту екипу својих полицајаца. И тај закон са смртном казном. И једног ниндза судију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

овај је

03.10.2019 15:33

бас глуп да је донио те полуге и тај кес код нас могао је купити цитаву ову прцију звану бих потписали би му баке цова и додик све апостиле и не би заврсио у затвору вец би се готивио и он ињегова праунуцад овдје али би морао дати добру пикслу овој тројици једно 50 посто и све мозе

ОДГОВОРИТЕ